Gogosi din aluat cu unt sau osanza

Gogosile din aluat cu unt sau osanza sunt foarte aromate si gustoase, mai ales daca le serviti cadute alaturi de un pahar cu lapte rece.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Gogosile din aluat cu unt sau osanza sunt preferatele copiilor pentru ca sunt foarte aromate. Gogosile din aluat cu unt sau osanza sunt preferatele copiilor pentru ca sunt foarte aromate.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr faina
  • 4 oua
  • 3 linguri cu unt sau osanza proaspata
  • 3 linguri cu zahar
  • 200 ml lapte (zer sau iaurt)
  • 2-3 linguri cu rom
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cu zahar pudra

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Frecati untul spuma (daca aveti osanza proaspata puneti peste aceasta zahar tos si frecati energic cu lingura de lemn), adaugati galbenusurile pe rand si cele 3 linguri cu zahar. Cand obtineti o crema uniforma, sarati usor. Cerneti faina si amestecati cu praful de copt. Bateti albusurile spuma si turnati peste crema. Turnati faina in ploaie si amestecati, adaugati lapte cald sau iaurt la temperatura camerei, framantati un aluat molicel.
  2. Infainati planseul de lucru, intindeti aluatul cu sucitorul ca sa obtineti un strat gros de 2 cm. Incalziti pana la punctul de fierbere uleiul pus in ceaun sau intr-un tuci, taiati forme rotunde sau semilune din aluat si rumeniti gogosile la foc potrivit. Scoateti pe servetele.
  3. Treceti gogosile pe platou, pudrati cu zahar pudra.
  4. Serviti gogosile calde sau reci langa ceai, compot sau dulceata de fructe.

Vezi retete similare

Gogosi pufoase Gogosi pufoase
Gogosile pufoase sunt foarte apreciate de copii, mai ales daca se servesc calde alaturi de o cana de lapte dulce.
Gogosi pripite Gogosi pripite
Gogosile pripite sunt atat de gustoase, incat copii le vor adora.
Gogosi cu vin Gogosi cu vin
O reteta clasica de gogosi pe placul tuturor. Nu cred ca exista cineva care sa nu adore gogosile! Gustul lor delicios si aroma lor ne imbie de fiecare data cand le pregatim.
Gogosi din spuma de lapte Gogosi din spuma de lapte
Gogosile din spuma de lapte sunt specifice indienilor, care le servesc atat la micul dejun cat si la cina.
Gogosi ca la bunica Gogosi ca la bunica
Gogosile ca la bunica sunt pentru toti desertul copilariei noastre.
Gogosi inelus Gogosi inelus
Gogosile inelus se prepara in mai multe moduri. Aceasta reteta este una rapida dar rezultatele sunt mult mai bune deoarece gogosile se coc in cuptor si nu se prajesc in baie de ulei.
Aluat pentru gogosi- varianta 2 Aluat pentru gogosi- varianta 2
Acest aluat de gogosi este foarte aromat si gustos, numai bun pentru gogosi aromate si pufoase.
Gogosi insiropate Gogosi insiropate
Gogosile insiropate sunt delicioase si foarte aromate, numai bune in zielle cand doriti un desert rapid si special.
Gogosi din malai Gogosi din malai
Gogosile din malai de fapt sunt foarte gustoase si aromate, avand un continut ridicat de fibre.
Gogosi cu cirese si coniac Gogosi cu cirese si coniac
Gogosile cu cirese si coniac sunt alegerea potrivita pentru o gustare sau de ce nu pentru micul dejun.Sunt delicioase atat calde cat si reci datorita arome de cirese cu coniac.

Patiserie de azi

Pateuri cu visine si migdale Pateuri cu visine si migdale
Pateurile cu visine si migdale sunt o versiune mai sofisticata a pateurilor daneze, beneficiind de gustul acrisor al visinelor, in contrast cu untul si miezul de martipan topit.
Prajitura bretona cu unt Prajitura bretona cu unt
Prajitura bretona cu unt este o prajitura savuroasa, cu o textura sfaramicioasa. Serviti prajitura cu fructe proaspete sau din compot pentru a evidentia aromele delicate.