Gogosi cu vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta clasica de gogosi pe placul tuturor. Nu cred ca exista cineva care sa nu adore gogosile! Gustul lor delicios si aroma lor ne imbie de fiecare data cand le pregatim.

Ingrediente

    • 250 ml de vin alb
    • 1 lingura de unt
    • 1 lingura de zahar
    • 200 gr de faina
    • 4 oua
    • ulei pentru prajit
    • zahar vanilat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un ibric pui vinul la fiert impreuna cu untul. Cand clocoteste dai vasul deoparte de pe aragaz si amesteci cate putin cu faina. Framanti continuu pana ce aluatul se racoreste.
  2. Adaugi pe rand in aluat galbenusurile de ou si zaharul. La urma adaugi albusurile batute spuma cu putina sare.
  3. Pui o tigaie cu ulei la incins si incepi sa pui cu ligurita compozitie la prajit.
  4. Rumenesti gogosile pe toate partile si le scoti din tigaie cu ajutorul unei spumiere si le pui pe un platou.Cand gogosile sunt zata le presari cu zahar vanilat.

Recomandari

Patiserie