Cornulete fragede cu gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acestea sunt niste cornulete fragede si bune , exact asa cum mi le amintesc eu din copilarie. Nu stiu daca bunica mea folosea aceeasi reteta insa acestea seamana mult cu cele pe care le face bunica.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 20 gr drojdie
    • 4 linguri margarina
    • 1 portocala
    • esenta de lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura otet sau zeama de lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr gem de prune
    • esenta de rom
    • 100 gr nuca macinata
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva drojdia intr-o ceasca de apa calda cu putin zahar si faina.Se lasa maiaua la crescut 15 minute, apoi se toarna peste faina. Se adauga zaharul, caoja rasa de portocala, esenta de lamaie, zaharl vanilat si otetul sau zeama de lamaie.
  2. Se framanta aluatul, turnand treptat o cana de apa calda. La final se incorporeaza margarina topita si racita. se framanta un aluat potrivit de tare care se acopera cu un prosop curat si se lasa  sa creasca 40 de minute in loc calduros.
  3. Se ia o bucata de aluat din care se intinde o foaie subtire si rotunda si se taie in opt triunghiuri. Se amesteca gemul cu nuca macinata, esenta de rom, apoi se pune pe fiecare triunghi cate o lingura din compozitie.
  4. Se formeaza cornuletele si se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se baga cornuletele in cuptor pana se rumenesc. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.

Recomandari

Patiserie