Cornulete cu mac

Cornuletele cu mac pot fi n dulce potrivit in orice moment al zilei, chiar si in perioada de post.Cornuletele cu mac se prepara foarte usor si sunt indragite de intreaga familie.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Cornuletele cu mac au o aroma speciala. Cornuletele cu mac au o aroma speciala.
  • Cornuletele cu mac sunt si mai aromate daca sunt consumate caldute. Cornuletele cu mac sunt si mai aromate daca sunt consumate caldute.
  • Cornuletele cu mac sunt ca o traditie a sarbatorilor de Craciun. Cornuletele cu mac sunt ca o traditie a sarbatorilor de Craciun.
  • Cornulete cu mac. Cornulete cu mac.
  • Cornuletele cu mac trebuie sa le incercati si dvs. Cornuletele cu mac trebuie sa le incercati si dvs.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml lapte dulce
  • 30 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • sare

PENTRU UMPLUTURA:

  • 120 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr mac
  • 1 albus
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

 

Cum se prepara?

  1. Se amesteca drojdia cu laptele caldut, in care se dizolva doua linguri de zahar, si cu trei linguri de faina. Se lasa la crescut, la loc cald, circa 20 de minute. Se framanta un aluat din maia, unt, galbenusurile de ou, faina si putina sare. Se acopera aluatul cu putina faina si castronul cu un prosop curat si se lasa sa creasca la loc cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  2. Intre timp preparam umplutura. Se pune la fiert laptele cu zaharul. Se adauga macul, se fierbe, dupa  care se lasa sa se raceasca.Se adauga ccoaja de lamaie si albusul batut spuma.
  3. Se intinde aluatul in foaie groasa de 5 mm  din care se decupeaza cercuri cu un pahar mai mare. Se pune cu o lingurita umplutura de mac, se ruleaza, se ung cu oul batut, si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt.
  4. Cornurile se coc la foc iute circa 30 de minute.

Vezi retete similare

Cornulete cu magiun si nuca Cornulete cu magiun si nuca
Cornuletele cu magiun si nuca sunt delicioase, ele fiind gustoase calde dar foarte delicioase daca se servesc a doua zi cand devin si mai fragede.
Cornulete cu nuci in compozitie Cornulete cu nuci in compozitie
Cornuletele cu nuci in compozitie sunt delicioase, aromate si se prepara rapid, necesitand putine ingrediente.
Cornulete cu dulceata Cornulete cu dulceata
Cornuletele cu dulceata sunt foarte gustoase cand sunt calde, dar sunt foarte fragede a doua zi cand aromele sunt pe deplin imbinate.
Cornulete fragede cu gem Cornulete fragede cu gem
Acestea sunt niste cornulete fragede si bune , exact asa cum mi le amintesc eu din copilarie. Nu stiu daca bunica mea folosea aceeasi reteta insa acestea seamana mult cu cele pe care le face bunica.
Cornulete cu mac si nuca Cornulete cu mac si nuca
Cornuletele cu mac si nuca sunt specifice cehilor mai ales in zileel geroase de iarna, ele fiind la fel de bune la aperitiv cat si la desert.
Cornulete cu nuci Cornulete cu nuci
Cornuletele cu nuci sunt delicioase si aromate,ele fiind bune calde, dar devin mult mai fragede daca le pastrati la rece.
Cornulete cu nuca si scortisoara Cornulete cu nuca si scortisoara
Cornuletele cu nuca si scortisoara trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si foarte gustoase.
Cornulete cu fructe Cornulete cu fructe
Cornuletele cu fructe trebuie sa le incercati la micul dejun pentru ca sunt foarte bune.
Cozonac delicios cu mac si alune Cozonac delicios cu mac si alune
Aceasta reteta de cozonac delicios cu mac si alune trebuie sa o incercati macar o data.Nimic pe lume nu se compare cu aroma care se raspandeste in casa in momentul coacerii si cu zambetul celor dragi care asteapta sa se coaca!
Invartita moldoveneasca cu mac Invartita moldoveneasca cu mac
Invartita moldoveneasca cu mac este foarte aromata si dulce, perfecta atat in zilele festive cat si la mesele alatrui de cei dragi.

Patiserie de azi

Gogosi cu gem Gogosi cu gem
Gogosile cu gem trebuie sa le incercati pentru ca le puteti servi la micul dejun, la desert sau chiar si la gustare.
Gogosi aromate Gogosi aromate
Gogosile aromate sunt foarte gustoase si de mare efect la micul dejun alaturi de cafea.