Baclava din fidea cu fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Baclavaua din fidea cu fistic este o prajitura rapida, gustoasa si foarte aromata.

Ingrediente

    • 1 punga fidea
    • 250 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr fistic macinat
    • 150 gr amestec de fistic si migdale

Instructiuni de preparare

  1. Se pune fideaua intr-un castron si se sfarama cu degetele. Se topeste untul, se lasa un pic sa se raceasca si apoi se toarna peste fidea. Se amesteca cu degetele pentru ca fideaua sa se imbibe in unt.
  2. Pe o foaie de alumiiu se asaza fideaua cu unt intr-un pat uniform. Se presara fistic macinat pe toata suprafata si apoi se pune amestecul de fistic si migdale intregi.
  3. Se ruleaza foaia de aluminiu, se rasucesc capetele si se pune in frigider pentru o ora.
  4. Se scoate rulada de la frigider, se taie rondele care se pun apoi in tava de copt si se coc 20 de minute, la foc mare.

Recomandari

Patiserie