Spaghete cu spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Va oferim o reteta excelenta, apetisanta si savuroasa de spanac. Spaghetele cu spanac se prepara rapid, iar rezultatul este apetisant, se topesc pur si simplu in gura.

Ingrediente

    • 400 gr spaghete
    • 500 gr spanac
    • 4 rosii
    • 1 ceapa potrivita
    • 3 linguri de ulei
    • busuioc uscat
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti ceapa si dupa ce o speli o toci marunt apoi o calesti in uleiul bine incins,amestecand continuu pana ceapa capata un aspect sticlos.
  2. Spanacul il cureti de radacini si codite si il speli bine. Pui o oala cu apa pe foc si adaugi putina sare. Cand apa da intr-un clocot adaugi spanacul si il lasi maxim 1 minute. Dupa ce scoti spanacul il strecori cu ajutorul unei site dese.
  3. Dupa ce ai oparit spanacul il pui peste ceapa calita, condimentezi gu busuioc, sare si piper dupa gust>lasi tigaia la foc mediu pentru 10 minute.
  4. Sepatat fierbi spaghetele al dente in apa cu sare, le scurgi si le amesteci cu sosul cu spanac. Le lasi sa clocoteasca impreuna 1 minut pentru a se imbina aromele si le servesti calde, amestecate cu rosiile taiate cuburi si presarate inainte cu putina sare.
  5. Cand serviti spaghetele puteti adauga deasupra cateva picaturi de ulei de masline, sau daca nu doriti ca reteta sa fie de post radeti parmezan.

Recomandari

Paste