Cozonac imbracat in ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul imbracat in ciocolata este un desert aromat, apetisant si care nu poate lipsi de pe mesele dvs in zilele festive. daca doriti aceasta reteta poate fi punctul de plecare pentru un delicios si aromat tort de ciocolata.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 250 gr zahar
    • 300 ml lapte
    • 4 linguri lei
    • 4 oua
    • 70 gr drojdie
    • sare
    • coaja rasa de lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 gr miez de nuca
    • 100  gr zahar
    • 2 linguri lapte
    • coaja rasa de portocala
    • 1 lingura cacao pudra

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 ml lapte
    • 100 gr alune
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 30 gr unt
    • 2 linguri zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca drojdia cu o lingurita d zahar, se adauga  doua linguri de lapte cald si doua de faina, se amesteca si se lasa la dospit 30 de minute, in loc calduros, pana isi dubleaza volumul. Se amesteca maiaua cu faina cernuta de doua ori, se adauga putina sare, zaharul dizolvat in laptele caldut, coaja rasa de lamaie, uleiul si 3 oua. Se framanta toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen si elastic, care se lasa la crescut 40 de minute, la loc cald.
  2. Intre timp, se pregateste umplutura, amestecand nucile macinate cu zaharu, coaja rasa de portocala, cacaua si laptele.
  3. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi, se presara peste ele umplutura de nuci, se ruleaza sub forma de cozonac, se asaza in forme unse cu putin ulei si se lasa la cresut 30 de minute, apoi se introduc in cuptorul incins, pentru 50 de minute.
  4. Se incalzeste laptele cu zaharul, la bain-marie, se adauga ciocolata rupta in bucati si se fierb impreuna pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc, si se lasa sa se raceasca, amestecand mereu.
  5. Cand glazura este calduta, se freaca cu untul  taiat bucatele si se toarna peste cozonacul racorit. Peste glazura de ciocolata se presara alunele zdrobite si se lasa sa se raceasca bine, pana se intareste glazura.

Recomandari

Panificatie