Colac de Paste cu nuci

Colacul de Paste cu nuci este un preparat specific sarbatorilor de Paste, foarte gustos si aromat.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • 750 gr faina
  • 42 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 375 ml lapte dulce
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 80 gr stafide
  • 40 gr nuci taiate
  • coaja rasa de lamaie
  • sare

Cum se prepara?

  1. Se cerne faina intr-un castron, la mijlocul ei se face o adancitura in care se pune drojdia zdrobita, 1 lingura de zahar si 100 ml iapte caldut. Se amesteca cu putina faina de pe margini, se acopera si se lasa sa creasca 10 minute. 
  2. Se adauga in castron zaharul, zaharul vanilat, restul de lapte caldut, oua la temperatura camerei, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se framanta, se acopera si se lasa sa creasca 30 de minute, pana se dubleaza volumul. Se adauga stafidele, se modeleaza 3 rulouri lungi de 50 de cm. 
  3. Se impletesc sub forma de coada, se rasucesc in forma de colac si se asaza intr-o tava unsa. Se lasa sa mai creasca timp de 20 de minute. Se unge cu ou batut, se presara cu nucile taiate si se coace 40 de minute.

Vezi retete similare

Pasca cu nuci Pasca cu nuci
Pasca cu nuci este un preparat evreiesc, foarte usor de preparat si aromat.
Blat de nuci Blat de nuci
Blatul de nuci ofera deserturilor la care este folosit un gust foarte bun si intens.
Colacei grecesti Colacei grecesti
Colaceii grcesti sunt preparati cu o zi inainte de pasti, ei fiind impartiti celor care vin in vizita in ziua de Paste.Crecii considera sfant acest colace de aceea el se poate gasi acum in bucatariile multor tari.
Colac Colac
Acest colac este este foarte gustos, fiind foarte des preparat in perioada pomenilor, si avand forme mai mici sau mai mari.
Prajitura cu nuci- varianta 3 Prajitura cu nuci- varianta 3
Prajitura cu nuci este un desert aramnesc specifc sarbatorilor traditionale.
Colomba de Paste Colomba de Paste
Colomba de Paste este un preparat italienesc specific sarbatorilor de Paste, fiind un preparat foarte indragit de copii.
Paine cu nuci Paine cu nuci
Desi am fost un pic intrigata de reteta painea cu nuca se dovedeste a fi o metoda delicioasa si suprinzatoare de a incepe ziua. O recomand mai ales ca paine de mic dejun pentru ca este foarte hranitoare si plina de surpriza crocante. :)
Panforte Panforte
Panforte este o specialitate italieneasca care se prepara mai ales in ocazii deoasebite.
Scutecele Domnului Scutecele Domnului
Scutecele Domnului este un preparat specific sarbatorilor de Craciun, pe care unii oameni din Moldova il mai prepara si astazi.
Briose usoare cu iaurt Briose usoare cu iaurt
Briosele usoare cu iaurt se servesc atat la desert cat si ca aperitiv sau gustare, alaturi de un pahar cu lapte.

Panificatie de azi

Chifle calde cu cruce Chifle calde cu cruce
servite de obinei in Vinerea Mare, aceste chifle aromate au si un aspect placut, lucios, lipicios.Chifelel sun delisioase mai ales fierbinti, cu unt.
Pandispan cu spuma de ou Pandispan cu spuma de ou
Ouale si zaharul batute in spuma tare, cremoasa, in care apoi se incorporeaza prin rasturnare faina si untul topit formeaza un pandispan minunat, usor si pufos. aceasta este o baza versatila pentru o multime de checuri si deserturi.