Chec cu lamaie si mac- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu lamaie si mac este un chec aromat, pe care il puteti folosi si ca plat pentru un tort aromat dar totusi putin acrisor.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 5 linguri ulei
    • 1 lamaie
    • sare
    • 200 rg zahar
    • 200 gr faina
    • 2 linguri seminte de mac
    • zahar pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile spuma tare cu putina sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand spuma devine lucioasa si zaharul se topeste. Se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie, se mixeaza bine, dupa care se adauga treptat galbenusurile batute separat cu uleiul si macul.
  2. Se pune faina pe toata suprafata aluatului si cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca usor, se jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.
  3. Se toarna compozitia in doua tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina, apoi se introduc in cuptor 45 de minute, la foc mic.
  4. Cand checurile sunt gata, se scot din tavi si se presara cu zahar pudra.

Recomandari

Panificatie