Briose fine cu ciocolata

Briosele fine cu ciocolata sunt preferatele impatimitilor de ciocolata, fiind un desert aromat si gustos.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Briosele fine cu ciocolata sunt cele mai bune briose....; Briosele fine cu ciocolata sunt cele mai bune briose....;

Ce ingrediente se folosesc?

  • 200 gr faina
  • 175 gr zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 180 gr unt
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • frunzulite de menta pentru decor

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 10-12 bucati

Timp de preparare 15 minute+ 20 minute coacere

  1. Intr-un vas, se freaca ouale cu zaharul pana ce se albesc. Apoi, ciocolata si untul se topesc la bain-marie si se adauga peste crema din ou cu zahar.
  2. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga lingura cu lingura, amestecand dupa fiecare. Se adauga laptele care va subtia aluatul si se amesteca pentru a obtine un aluat semigros.
  3. Se toarna in forme si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si apoi se scot din forme.

Formele de briose, indiferent ca sunt de metal sau de hartie, se vor umple pe 3/4 pentru ca aluatul sa aiba loc sa creasca la copt si sa nu dea pe dinafara.

Vezi retete similare

Briose cu ciocolata- varianta 2 Briose cu ciocolata- varianta 2
Briosele cu cocolata sunt un desert aromat, delicios, pe care il puteti glazura cum doriti dvs. sau il puteti servi ca atare.
Briose cu afine si fulgi de migdale Briose cu afine si fulgi de migdale
Briosele cu afine si fulgi de migdale sunt delicioase si aromate, fiind desertul perfect in orice ocazie.
Briose cu glazura de bomboane Briose cu glazura de bomboane
Briosele cu glazura de bomboane sunt preferatele copiilor pentru ca arata bine si sunt delicioase.
Briose aramii cu ciocolata Briose aramii cu ciocolata
Briosele aramii cu ciocolata sunt mai aromate daca le sereviti a doua zi, dupa ce au stat la rece...
Cozonac imbracat in ciocolata Cozonac imbracat in ciocolata
Cozonacul imbracat in ciocolata este un desert aromat, apetisant si care nu poate lipsi de pe mesele dvs in zilele festive. daca doriti aceasta reteta poate fi punctul de plecare pentru un delicios si aromat tort de ciocolata.
Briose cu capsune Briose cu capsune
Briosele cu capsune sunt aromate si gustoase, ele fiind perfecta atat la micul dejun cat si ca gustare sau desert.
Aluat pentru briose Aluat pentru briose
Aluatul pentru briose desi nesesita timp pentru a-l prepara, este foarte bun si, daca doriti, il puteti aromatiza cu fructe uscate sau cu fulgi de ciocolata.
Briose cu sos de capsune Briose cu sos de capsune
Briosele cu sos de capsune sunt pufoase, aromata, gustoase si usor de preparat.
Briose cu gem Briose cu gem
Briosele cu gem se servesc reci cand se aromatizeaza mai bine, iar gemul poate fi de orice fel, cu conditia sa fie dulce.
Briose usoare cu iaurt Briose usoare cu iaurt
Briosele usoare cu iaurt se servesc atat la desert cat si ca aperitiv sau gustare, alaturi de un pahar cu lapte.

de azi

Cozonac neframantat Cozonac neframantat
Cozonacul neframantat trebuie sa il incercati, pentru ca se prepara usor iar gustul este senzational!
Baigli cu mac Baigli cu mac
Baigli cu mac este o rulata apetisanat si delicioasa, pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti un desert diferit.