Briose cu gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele cu gem se servesc reci cand se aromatizeaza mai bine, iar gemul poate fi de orice fel, cu conditia sa fie dulce.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 6 oua
    • 1 esenta de vanilie
    • 1 lamaie
    • 400 gr faina
    • 250 gr zahar
    • 120 ml lapte
    • 2 lingurite prafde copt
    • sare
    • 12 lingurite gem

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca spuma untul la temperatuira camerei cu zaharul. Se incorporeaza pe rand ouale, amestecand continuu. Se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si putina sare, apoi se toatna in ploaie 1/4 din faina, apoi 1/4 din lapte, mixand energic, si continuu pana se incorporeaza toata faina si tot laptele.
  2. Se toarna compozitia in forme unse, umplandu-le pe jumatate, se pune acte o lingurita de gem in fiecare briosa si se acopera cu restul compozitie, dar nu mai mult de 3/4 din forma, pentru ca vor creste la copt. Briosele se coc in cuptorul incins pentru 25 de minute, apoi se lasa in forme pana se racesc complet.

Recomandari

Panificatie