Briose cu capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele cu capsune sunt aromate si gustoase, ele fiind perfecta atat la micul dejun cat si ca gustare sau desert.

Ingrediente

    • 100 gr unt 3 oua
    • 150 gr zahar
    • 200 gr iaurt
    • 300 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 250 gr capsune

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 15 portii

Timp de preparare 50 minute+30 minute coacere

  1. Ungi formele de briose cu unt si le tapetezi cu faina. Speli capsunele, le scurgi, apoi le cureti si le tai in cuburi sau felioare.
  2. Freci spuma untul ramas, cu zaharul. Adaugi treptat  ouale, iaurtul, apoi restul de faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  3. Umpli 2/3  din volumul formelor cu aceasta compozitie. Asezi deasupra fructele trecute prin faina. Coci briosele timp de 25-30 de minute, la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.
  4. Cand se racesc, le scoti din forme si le poti presara cu zahar cu aroma de vanilie.
    Prepara aceste briose rapide si cu alte fructe de sezon: visine, caise, coacaze, afine, zmeura.

Recomandari

Panificatie