Aluat pentru pastete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul pentru pastete este foarte fraged, tocmai de aceea rezultatul final este delicios si apetisant!

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • sare
    • apa calduta
    • 200 gr untura/margarina

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara un aluat moale din 300 gr  faina, putina sare si apa calduta, apoi se framanta bine, batandu-l cu sucitorul de masa  circa jumatate de ora. Cu cat se bate mai bine aluatul, cand se va coace va fi mai foietat.
  2. Separat, se freaca untura cu 200 gr de faina si se imparte cantitatea in 3 parti. Se intinde aluatul, se unge cu o parte de untura, se impacheteaza si se baga la frigider 30 de minute. Apoi s eintinde iarasi aluatul si se impatureste, pana se termina compozitia de untura.
  3. Ultima oara se intinde aluatul in foaie de 5 mm si se captuseste cu el o tava mare sau multe forma mai  mici. Se poate coace simplu sau umplut, iar pentru crusta se pot folosi resturile  de aluat.

Recomandari

Panificatie