Aluat pentru cruste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul pentru cruste este de fapt un aluat pentru tarte, din care puteti prepara aperitive delicioase si aromate.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 2 galbenusuri
    • 150 gr unt/margarina
    • 3 linguri apa
    • 1 lingurita otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu untul moale, adaugand, pe rand, ouale, apa, putina sare si la final otetul. Se framanta repede, apoi se impacheteaza intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru 2-3 ore.
  2. Se scoate aluatul din frigider, se indeparteaza folia, si se intinde in foaie subtire de 5 mm cu care se captusesc forme mici de tarte sau orice alte forme tapetate cu hartie de copt. Se apasa usor aluatul cu degetele, apoi se finiseaza marginile aluatului care depasesc marginile formei.
  3. In cazul in care crusta se coace simpla, sau de copt orb, care se indeparteaza cand baza este coapte. Crusta de umple cu compozitia preparata, abia cand este racita.
  4. In cazul in care crusta se coace o data cu umplutura se intinde foaia in doua parti neegale, cu foaia mai mare se tapeteaza fundul si peretii formei, se pune umplutura, se indoaie peste ea marginile aluatului, se acopera cu foaia mai mica, se intorc marginile apoi se unge cu ou batut. Se  inteapa aluatul deasupra, pentru a da voie aburilor sa iasa in timpul coptului. Se coace tarta la foc moderat 45 de minute.

Recomandari

Panificatie