Aluat frantuzesc- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul frantuzesc este perfect pentru gustarele sarate precum pateuri, minipateuri, placinte dar il puteti folosi si la strudele cu fructe.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 250 gr unt/margarina
    • 1 galbenus
    • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
    • putina sare
    • apa calduta, cat cuprinde

Instructiuni de preparare

  1. Din 200 gr faina, galbenusul, zeama de lamaie, putina sare si apa calduta, se framanta un aluat potrivit de tare, care se bate cu verdeaua pe masa de aluat, apoi se strange in forma de minge, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca.
  2. Intre timp, se amesteca untul cu 100 gr faina, se framanta bine, apoi se aduna intr-o bila.
  3. Se aluatul cu apa, se pune in mijloc aluatul din unt, se "imbraca" in aluat, se aplatizeaza usor cu mana, apoi se intinde cu vergeaua o foaie potrivit de groasa, care se impacheteaza in trei, intai pe lungime, apoi pe latime.
  4. Se impacheteaza aluatul in folie si se lasa 30 de minute la frigider, apoi se scoate, se intinde iar, si se baga iarasi la frigider impachetat in folie. Se repeta operatia de trei ori, ultima oara se intinde o foaie de grosimea di dimensiune potrivita pentru a o folosi.

Recomandari

Panificatie