Tocana din carne de porc si de vita

Tocana din carne de porc si de vita este o mancare foarte aromata si cu siguranta pe placul tuturor.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tocana din carne de porc si de vita trebuie sa o incercati pentru ca este gustoasa si foarte hranitoare. Tocana din carne de porc si de vita trebuie sa o incercati pentru ca este gustoasa si foarte hranitoare.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr carne de porc (afumata sau de la borcan)
  • 500 gr carne de vita
  • 500 gr ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion sau 2 rosii coapte
  • 175 ml vin
  • cimbru
  • piper boabe
  • foaie de dafin
  • sare
  • 175 gr  smantana
  • 175 ml  ulei

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati si pregatiti carnea: daca aveti carne afumata tineti-o in apa rece 2-3 ore si dati-o in clocot cu alta apa rece.Curatati de oasele mici, taiati-o cuburi potrivit de mari sau felii subtiri, spalati si uscati in prosop curat.
  2. Caliti carnea in ulei, rumeniti si scoateti pe servetele de hartie. Caliti ceapa tocata in uleiul ramas impreuna cu usturoiul tocat si bulionul de rosii pana cand ceapa devine transparenta. Condimentati cu: sare, cimbru, piper boabe, foaie de dafin, adaugati 1 pahar cu apa si un pahar cu vin, puneti carnea in sos si fierbeti acoperit 1/2 ora.
  3. Incercati carnea: daca furculita patrunde usor, iar sosul a scazut, stingeti focul, adaugati smantana, amestecati in mancare.
  4. Serviti tocana calda cu mamaliguta. Daca serviti cu paine puneti alaturi o salata de sezon. Este potrivit vinul alb.

Vezi retete similare

Musaca cu carne de pui Musaca cu carne de pui
Musacaua este o mancare foarte buna mai ales rece. Puteti varia tipurile de carne folosind cea de vita sau de porc. Gustul va fi la fel de delicios.
Ardei umpluti cu carne de pui Ardei umpluti cu carne de pui
Ardeii umpluti cu carne de pui sunt cei mai gustosi si dietetici ardei umpluti.Daca doriti puteti folosi carne tocata de curcan, vita, porc sau amestec.
Tocana cu carne de vita si de porc Tocana cu carne de vita si de porc
Tocana cu carne de vita si de porc este un preparat delicios si gustos, ideal pentru un pranz pe cinste.
Tocana ardeleneasca de vita Tocana ardeleneasca de vita
Tocana ardeleneasca de vita este o mancare satioasa pe care trebuie sa o preparati si dvs.Daca doriti o puteti prepara cu carne de porc sau curcan.
Tocana nationala Tocana nationala
Tocana nationala este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa perfecta pentru un pranz delicios.
Tocana taraneasca Tocana taraneasca
Tocana taraneasca este o mancare rustica, foarte satioasa si plina de vitamine.
Tocana din carne de vita cu paste Tocana din carne de vita cu paste
Tocanita din carne de vita cu paste se poate manca alaturi de o salata de primavara Aroma de legume si carnea realizeaza un preparat apetisant, pentru o masa deosebita alaturi de prieteni sau de familie.
Varza cu carne ca-n Banat Varza cu carne ca-n Banat
Varza cu carne ca-n Banat este o mancare satioasa si foarte aromata, pe care o puteti prepara chiar si la mesele in familie de la sfarsitul saptamani.
Rulada de porc cu legume Rulada de porc cu legume
Rulada de porc cu legume este un preparat delicios, aromat, usor de preparat si cu care ii veti surprinde placut pe invitati.
Sarmale in foi de vita- varianta 2 Sarmale in foi de vita- varianta 2
Sarmale in foi de vita sunt apetisante si gustoase, mai ales daca in momentul servirii se adauga in farfurie o lingura cu iaurt.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.