Tocana din carne de porc si de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana din carne de porc si de vita este o mancare foarte aromata si cu siguranta pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 500 gr carne de porc (afumata sau de la borcan)
    • 500 gr carne de vita
    • 500 gr ceapa
    • 4-5 catei de usturoi
    • 2 linguri cu bulion sau 2 rosii coapte
    • 175 ml vin
    • cimbru
    • piper boabe
    • foaie de dafin
    • sare
    • 175 gr  smantana
    • 175 ml  ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati si pregatiti carnea: daca aveti carne afumata tineti-o in apa rece 2-3 ore si dati-o in clocot cu alta apa rece.Curatati de oasele mici, taiati-o cuburi potrivit de mari sau felii subtiri, spalati si uscati in prosop curat.
  2. Caliti carnea in ulei, rumeniti si scoateti pe servetele de hartie. Caliti ceapa tocata in uleiul ramas impreuna cu usturoiul tocat si bulionul de rosii pana cand ceapa devine transparenta. Condimentati cu: sare, cimbru, piper boabe, foaie de dafin, adaugati 1 pahar cu apa si un pahar cu vin, puneti carnea in sos si fierbeti acoperit 1/2 ora.
  3. Incercati carnea: daca furculita patrunde usor, iar sosul a scazut, stingeti focul, adaugati smantana, amestecati in mancare.
  4. Serviti tocana calda cu mamaliguta. Daca serviti cu paine puneti alaturi o salata de sezon. Este potrivit vinul alb.

Recomandari

Mancaruri