Sufleu de peste oceanic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de peste oceanic este un preparat delicios care se poate consuma atat cald cat si rece . Sufleul de peste oceanic se poate servi atat la micul dejun cat si la cina, fiind in acelasi timp un preparat dietetic delicios si sanatos.

Ingrediente

    • 500 gr peste

    PENTRU SOS:

    • 50 gr unt
    • 200 ml lapte
    • 2 linguri faina
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe pestele, dupa care se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat.
  2. Pentru prepararea sosului se pune untul intr-o tigaie, se adauga faina si dupa ce s-a absorbit tot untul se stinge cu laptele, se adauga sare si piper, amestecand continuu. Dupa ce a dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu pasta de peste rece, cu galbenusuri;e si albusurile batute spuma.
  3. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cuptor sa se coaca sau sa fiarba pe baie de apa, tot in cuptor.
  4. Cand s-a rumenit frumos deasupra si s-a intarit se opreste focul, se lasa sa se racoreasca pentru 30 de minute dupa care se poate portiona si servi.

Recomandari

Mancaruri