Stiuca in sos picant

Stiuca in sos picant este foarte gustoasa si aromata, iar aroma picanta o puteti prepara cum o doriti.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Stiuca in sos picant trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa. Stiuca in sos picant trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 stiuca mare
  • 1 lamaie
  • sare
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingura cu faina
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 150 ml ulei
  • patrunjel  verde tocat
  • cimbru

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata stiuca, se goleste de intestine si se spala, apoi se taie felii si se sareaza.
  2. Se lasa cu sarea pe ea cat timp se pregateste sosul astfel: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura cu faina si o lingurita cu boia dulce de ardei.
  3. Se fierbe acoperit 15 minute, apoi sosul  se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai lasa sa fiarba acoperit 15 minute . Stiuca se pune  sa fiarba  in apa calda cu sare si zeama de la 1/2 lamaie.    
  4. Dupa 5 minute de fierbere, se rastoarna si sosul de faina si boia peste stiuca si se lasa sa mai fiarba 5 minute.
  5. Se scoate pestele, se pune pe un platou, reconstituit din bucatile taiate, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu 1 pahar cu sos strecurat, se presara cu verdeata tocata si se serveste cu garnitura de cartofi fierti si stropiti cu ulei, langa paine de casa si vin alb demisec.

Vezi retete similare

Cotlete la tava cu sos picant Cotlete la tava cu sos picant
Cotletele la tava cu sos picand poate fi reteta care sa va scoata din impas cand nu mai stiti ce sa le preparati celor dragi pentru un pranz in familie.
Peste in sos picant Peste in sos picant
Pestele in sos picant este o manare delicioasa pe care o puteti prepara atatcu peste oceanic cat si cu peste de mare.
Chiftele in sos picant de rosii Chiftele in sos picant de rosii
Chiftelele in sos picant de rosii sunt delicioase, ele putand sa fie consumate ca atare sau cu garnitura de piure de cartofi.
Aripioare cu sos picant Aripioare cu sos picant
Aripioarele cu sos picant sunt unul din aperitivele traditionale in America. Daca nu doriti sa fie picante este necesar sa nu puneti un ardei iute intreg .Puteti pune numai putin...sau deloc.
Salau in sos picant Salau in sos picant
Salaul in sos picant este perfect pentru un pranz delicios alaturi de cei dragi in zilele cu dezlegare la peste.
Salau in sos picant-varianta 2 Salau in sos picant-varianta 2
Salaul in sos picant trebuie preparat in zilele cu dezlegare la peste deoarece este o mancare satioasa si plina de vitamine.
Conopida cu pui si sos picant Conopida cu pui si sos picant
Conopida in sos picant este o mancare delicioasa, usoara si indicata pentru cina. Aceasta conopida in sos picant este usor de facut si se prepara destul de rapid. Conopida in sos picant este o mancare sanatoasa, care poate fi pregatita ori de cate ori dor
Aripioare picante Buffalo cu sos de branza cu mucegai Aripioare picante Buffalo cu sos de branza cu mucegai
Originile exacte ale aripioarelor picante Buffalo sunt aprig disputate în Buffalo, New York, dar toată lumea este de acord ca au fost inventate la Anchor Bar si ca trebuie sa fie foarte picante şi condimentate.
Stiuca rasol Stiuca rasol
Stiuca rasol este cel mai dietetic mod posibil in care puteti prepara pestele.Stiuca rasol se consuma in maxim 24 ore de la preparare.
Stiuca umpluta Stiuca umpluta
Stiuca umpluta este un rafinament gastronomic, este un fel de mancare care poate face deliciul unei mese cu prietenii sau familia. Stiuca are o carne foarte buna daca sti sa o prepari cum trebuie.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.