Spanac cu orez si morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spanac cu orez si morcovi este mancarea preferata a multora dintre noi in zilele de vara cand nu putem din cauza caldurii sa consumam carne.Este delicioasa, usoara si dietetica fiind si mai aromata daca se consuma rece.

Ingrediente

    • 500 gr spanac
    • 2 cepe
    • 100 gr orez
    • 2 morcovi
    • 2 linguri otet(sau zeama de lamaie)
    • 2 linguri smantana
    • 2 galbenusuri
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert intr-o oala 1 litru de apa.Intre timp, intr-un vas se pun 2-3 linguri de ulei in care se calesc cele 2 cepe curatate si tocate marunt.Cand ceapa devine sticloasa se adauga morcovii curatati si taiati rondele si orezul spalat si scurs de apa.
  2. Peste legumele calite se adauga apa pusa la fiert.Cand incepe sa dea in clocot se adauga spanacul curat de codite si spalat cu apa rece.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, dupa care se drege cu un amestec facut din cele 2 galbenusuri, smantana, otetul si 2-3 linguri de zeama din mancare.
  3. Dupa adaugarea amestecului se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa se raceasca si se poate servi.

Recomandari

Mancaruri