- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spanac cu orez si morcovi este mancarea preferata a multora dintre noi in zilele de vara cand nu putem din cauza caldurii sa consumam carne.Este delicioasa, usoara si dietetica fiind si mai aromata daca se consuma rece.
Ingrediente
- 500 gr spanac
- 2 cepe
- 100 gr orez
- 2 morcovi
- 2 linguri otet(sau zeama de lamaie)
- 2 linguri smantana
- 2 galbenusuri
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se pune la fiert intr-o oala 1 litru de apa.Intre timp, intr-un vas se pun 2-3 linguri de ulei in care se calesc cele 2 cepe curatate si tocate marunt.Cand ceapa devine sticloasa se adauga morcovii curatati si taiati rondele si orezul spalat si scurs de apa.
- Peste legumele calite se adauga apa pusa la fiert.Cand incepe sa dea in clocot se adauga spanacul curat de codite si spalat cu apa rece.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, dupa care se drege cu un amestec facut din cele 2 galbenusuri, smantana, otetul si 2-3 linguri de zeama din mancare.
- Dupa adaugarea amestecului se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa se raceasca si se poate servi.