Pui cu smantana-moldovenesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu smnatana se incadreaza in acele reteta care sunt mult mai gustoase daca sunt servite reci.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 1 lingura unt
    • verdeata
    • 500 gr smantana
    • 1 ceapa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata puiul, se spala si se taie in bucati care se pun intr-o cratita  cu unt, pe foc mic, sa se inabuse bine impreuna cu ceapa tocata, acoperind vasul cu un capac, apoi se toarna cate putina apa si se lasa sa fiarba.
  2. Cand  carnea este gata fiarta si apa este scazuta, se toarna smantana in care se amesteca o lingurita de faina si sare. Se mai fierb 3-4 clocote si se presara  patrunjel evrde tocat marunt.
  3. Cand mancarea este gata se serveste cu mamaliguta.

Recomandari

Mancaruri