Pui cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de pui cu orez nu trebuie sa lipseasca din retetarul niciunei gospodine. Servit rece sau cald puiul cu orez este un preparat care se prepara rapid din putine ingrediente.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 150 gr orez
    • 2 linguri unt
    • 1 morcov
    • 450 ml supa
    • 2 cepe
    • marar verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala puiul, apoi se pune la fiert intr-o oala mare, impreuna cu morcovul si ceapa.
  2. Orezul se spala, apoi se rumeneste putin in unt. Cand puiul este fiert, supa se strecoara si se toarna treptat peste orezul calit, se adauga unt si se fierbe, la foc mic. Dupa ce s-a adaugat cam 500 ml de supa se baga cratita la cuptor, adaugand putina sare si putin piper.
  3. Cand orezul este umflat, se aranjeaza pe o farfurie mare si deasupra se presara marar verde tocat, se pun in jurul orezului bucatile de pui fara piele si oase, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri