Pilaf sarbesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Una dintre cele mai gustoase retete de orez este pilaful sarbesc. Plin de culoare si legume, pilaful sarbesc este o reteta foarte delicioasa, care poate fi combinata cu carnea de pui, sau poate constitui un fel principal vegetarian ideal pentru zilele de

Ingrediente

    • 300 gr orez cu bob lung
    • 4 rosii
    • sare
    • 3 cepe rosii
    • 1 radacina patrunjel
    • 3 gogosari
    • fasole verde pastai
    • piper negru macinat
    • 4 linguri ulei de masline
    • 3 morcovi
    • 8 lipii

Instructiuni de preparare

  1. Orezul se spala, apoi se lasa in apa calduta cateva minute.
  2. Separat, se curata si se spala ceapa, se taie solzisori si se caleste in uleiul de masline. Se adauga gogosarii taiati feliute, apoi orezul si se amesteca cu ceapa. Se adauga apa calduta, putin cate putin, patrunjelul si morcovii dati pe razatoare.
  3. Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se paseaza  si se adauga in oala  impreuna cu pastaile fierte si taiate.
  4. Se condimenteaza cu sare si piper si, dupa ce s-au fiert se serveste cu lipie proaspata.

Recomandari

Mancaruri