Pilaf de urzici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pilaful de urzici este poate cel mai aromat si gustos, avand multe vitamine de primavara.

Ingrediente

    • 250 gr urzici curatate
    • 5 linguri cu orez
    • sare
    • 1 ceapa
    • 1/2 lamaie
    • 175 ml suc de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata urzicile de frunzele vestede si de pamant, se spala in mai multe ape si se pun in apa care clocoteste, pentru 5 minute. Se scot si se scurg, apoi se toaca marunt si se pun in cratita cu 1 ceasca cu zeama in care au fiert  si se lasa pe foc mic.
  2. Separat se alege orezul, se spala, se lasa in apa rece cat fierb urzicile. Ceapa se toaca marunt si se pune intr- o cratita emailata cu o ceasca cu apa, se fierbe acoperit. Cand a devenit transparenta, se pune orezul, se acopera cu 4 cesti cu apa si sucul de rosii si se fierbe 20 min la foc mic.
  3. Se trage cratita de pe foc, se pun urzicile peste orez, se amesteca usor si se lasa vasul acoperit pana cand mancarea nu mai are lichid. Acest pilaf se serveste cald, cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri