Pilaf de urzici

Pilaful de urzici este poate cel mai aromat si gustos, avand multe vitamine de primavara.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Pilaful de urzici este delicios daca urzicile sunt tinere. Pilaful de urzici este delicios daca urzicile sunt tinere.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 250 gr urzici curatate
  • 5 linguri cu orez
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 175 ml suc de rosii

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata urzicile de frunzele vestede si de pamant, se spala in mai multe ape si se pun in apa care clocoteste, pentru 5 minute. Se scot si se scurg, apoi se toaca marunt si se pun in cratita cu 1 ceasca cu zeama in care au fiert  si se lasa pe foc mic.
  2. Separat se alege orezul, se spala, se lasa in apa rece cat fierb urzicile. Ceapa se toaca marunt si se pune intr- o cratita emailata cu o ceasca cu apa, se fierbe acoperit. Cand a devenit transparenta, se pune orezul, se acopera cu 4 cesti cu apa si sucul de rosii si se fierbe 20 min la foc mic.
  3. Se trage cratita de pe foc, se pun urzicile peste orez, se amesteca usor si se lasa vasul acoperit pana cand mancarea nu mai are lichid. Acest pilaf se serveste cald, cu paine proaspata.

Vezi retete similare

Urzici cu orez Urzici cu orez
Urzicile merg foarte bine in aceasta combinatie de urzici cu orez. Aceste urzici cu orez pun in valoare gustul urzicilor si par sa tina mai bine de foame. Daca va plac, puteti prepara aceste urzici cu orez de cat mai multe ori in sezonul urzicilor.
Ciulama de urzici Ciulama de urzici
Ciulamaua de urzici este poate printre putinele mancaruri care se poate face maxim de 2-3 ori pe an deoarece urzicile nu se gasesc decat primavara si nu trebuie sa fie nici prea batrane.
Budinca de urzici Budinca de urzici
Urzicile sunt primele plante bune de mancat dupa o iarna intreaga.Urzica poate deveni apetisanta in retete precum budinca de urzici. . Aceasta budina cu urzici va fi pe placul familiei tale si vor lipsi protestele la adresa urzicilor.
Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci
Pilaful de orez cu ciuperci este o mancare de post plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.
Pilaf de praz Pilaf de praz
Pilaful de praz e simplu de facut, e extraordinar de gustos, se poate manca rece si mai e si de post. Insa, daca vreti musai s-o mancati calda, iar problemele cu postul nu va intereseaza, puteti inlocui untul cu ulei.
Pilaf de hribi Pilaf de hribi
Pilaful de hribi este o mancare de post delicioasa, aromata si plina de vitamine.
Pilaf cu peste sarat Pilaf cu peste sarat
Pilaful cu peste sarat este o mancare foarte gustoasa si usor de preparat.
Pilaf cu pui si lamaie Pilaf cu pui si lamaie
Pilafulcu pui si lamaie este foarte aromat si racoritor. Pentru o aroma mai intensa se adauga in supa de legume zeama de la lamaie.
Pilaf cu legume calite Pilaf cu legume calite
Pilaful cu legume calite este gustos si satios, mai ales daca este servit rece.
Pilaf sarbesc Pilaf sarbesc
Una dintre cele mai gustoase retete de orez este pilaful sarbesc. Plin de culoare si legume, pilaful sarbesc este o reteta foarte delicioasa, care poate fi combinata cu carnea de pui, sau poate constitui un fel principal vegetarian ideal pentru zilele de

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.