Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaful de orez cu ciuperci este o mancare de post plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Pilaful de orez cu ciuperci este foarte gustos si satios. Pilaful de orez cu ciuperci este foarte gustos si satios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 200 gr orez
  • 300 gr ciuperci (champignon)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel tocat
  • 4 linguri cu ulei

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati legumele, taiati-le felii subtiri, caliti in ulei pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Lucrati cu vasul acoperit, folosind doar 3 linguri cu ulei.
  2. Curatati ciupercile, inlaturati piciorusele pe care le curatati de partea care a stat in pamant pe care o aruncati, apoi le spalati si le tocati marunt. Ciupercile tocate le adaugati  in cratita cu legume.
  3. Alegeti orezul bob cu bob, spalati in 2-3 ape, rasturnati in oala cu legume calite. Adaugati 4 masuri de apa calda (4 cani cu apa), piper boabe si o lingurita cu sare. Lasati sa fiarba la foc potrivit 20 minute, apoi stingeti focul si acoperiti vasul cu mancare.
  4. Taiati palariile ciupercilor in sferturi, prajiti-le in ulei putin pana sunt bune de consumat (12-15 min), apoi asezati-le deasupra pilafului. Ornati cu verdeata tocata marunt dupa ce ati stins focul.
  5. Serviti pilaful cald sau rece, langa crutoane si vin alb.

Vezi retete similare

Sarmale de post din orez si ciuperci Sarmale de post din orez si ciuperci
Sarmalele de post din orez si ciuperci sunt acele sarmale de post care ne duc cu gandul la copilaria la tara.
Sarmale de post cu orez si ciuperci Sarmale de post cu orez si ciuperci
Sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt delicioase, indiferent ca tineti sau nu post.
Legume asortate umplute cu orez Legume asortate umplute cu orez
Legumele asortate umplute cu orez sunt foarte aromate si gustoase, perfecte pentru mesele cu multi invitati.
Pilaf cu peste sarat Pilaf cu peste sarat
Pilaful cu peste sarat este o mancare foarte gustoasa si usor de preparat.
Pilaf de urzici Pilaf de urzici
Pilaful de urzici este poate cel mai aromat si gustos, avand multe vitamine de primavara.
Pilaf de hribi Pilaf de hribi
Pilaful de hribi este o mancare de post delicioasa, aromata si plina de vitamine.
Pilaf cu pui si lamaie Pilaf cu pui si lamaie
Pilafulcu pui si lamaie este foarte aromat si racoritor. Pentru o aroma mai intensa se adauga in supa de legume zeama de la lamaie.
Pilaf sarbesc Pilaf sarbesc
Una dintre cele mai gustoase retete de orez este pilaful sarbesc. Plin de culoare si legume, pilaful sarbesc este o reteta foarte delicioasa, care poate fi combinata cu carnea de pui, sau poate constitui un fel principal vegetarian ideal pentru zilele de
Pilaf cu legume calite Pilaf cu legume calite
Pilaful cu legume calite este gustos si satios, mai ales daca este servit rece.
Pilaf de praz Pilaf de praz
Pilaful de praz e simplu de facut, e extraordinar de gustos, se poate manca rece si mai e si de post. Insa, daca vreti musai s-o mancati calda, iar problemele cu postul nu va intereseaza, puteti inlocui untul cu ulei.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.