Pilaf cu peste sarat

Pilaful cu peste sarat este o mancare foarte gustoasa si usor de preparat.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • 700 gr peste sarat
  • 1 ceapa
  • 150 ml ulei
  • 150 gr orez
  • piper boabe
  • 400 ml vin alb
  • 2 linguri cu otet

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se alege orezul, se spala si se caleste in ulei fierbinte. Se adauga apa calda si se pune pe foc cratita sa fiarba pe o tabla groasa, ca sa nu se prinda orezul.
  2. Separat se caleste o ceapa in  cateva linguri  cu ulei, pana devine  transparenta, apoi  se stinge cu 200 ml  vin alb. Se adauga boabe de piper si se lasa sosul sa fiarba incet.
  3. Pestele, curatat si desarat cateva ore in apa cu otet, se curata de oase si se pune, fara cap, sa fiarba in sosul de ceapa. Cand orezul este aproape fiert (orezul fierbe 1/2 ora la foc mic), se adauga sosul in care s-a facut pestele si se mai lasa sa fiarba putin.
  4. Pilaful cu peste sarat se serveste cald sau rece, cu sau fara paine si vin alb alaturi.

Vezi retete similare

Peste bun ca la Giurgiu Peste bun ca la Giurgiu
Pestele bun ca la Giurgiu este un preparat foarte gustos pe care trebuie sa il incercati, in zilele cu dezlegare la peste.
Caserola de peste in stil mediteranean Caserola de peste in stil mediteranean
Caserola de peste in stil mediteranean este o mancare pe care trebuie sa o incercati cand doriti sa surprindeti invitatii.
Peste cu orez Peste cu orez
Pestele cu orez este un preparat foarte gustos si rapid, fiind o salvare in momentul cand vin invitati neanuntati.
Peste plat cu legume Peste plat cu legume
Pestele plat cu legume este preparatul perfect pentru un pranz alaturi de cei dragi.
Peste in stil mexican Peste in stil mexican
Pestele in stil mexican este un preparat foarte iute si apetisant, numai bun in zilele de iarna.
Sarmale de peste Sarmale de peste
Sarmalele de peste este o mancare pescareasca, specific Deltei si care se poate prepara cu orice fel de peste fara oase.
Peste si creveti cu praf de curry Peste si creveti cu praf de curry
Peste si creveti cu praf de curry este un preparat aromat cu un gust exotic desavarsit.
Peste alb rasol Peste alb rasol
Pestele alb rasol este un preparat aromat care va energizeaza de la prima imbucatura.
Flori de dovlecei cu peste Flori de dovlecei cu peste
Florile de dovlecei cu peste este un preparat mediteranean foarte gustos si plin de vitamine. Acest preparat se poate servi atat cald cat si rece.
Peste a la grec Peste a la grec
Pestele a la grec este mancarea ideala atunci cand doriti sa va impresionati invitatii cu un preparat delicios si sanatos.

Mancaruri de azi

Curcan rumenit cu unt aromatizat Curcan rumenit cu unt aromatizat
Curcanul rumenit cu unt aromatizat trebuie sa il incercati pentru este reteta de succes pentru un pranz copios.
Tochitura moldoveneasca- varianta 2 Tochitura moldoveneasca- varianta 2
Tochitura moldoveneasca este delicioasa si apetisanta, numai buna atunci cand aveti invitati neasteptati.