Pastravi rasol- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravii rasol trebuie sa ii preparati si dvs pentru ca este mancarea perfecta in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 800 gr pastrav
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1-2 foi de dafin
    • cateva boabe de piper
    • patrunjel verde
    • sare
    • otet
    • 1 lamaie
    • cativa cartofi
    • 50 ml ulei sau unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 3 portii

Timp de preparare 60 minute

  1. Tii pastravul tot timpul la gheata. Cureti si speli legumele. intr-un vas potrivit pentru cantitatea respectiva de pastravi, fierbi zarzavatul circa 20 de minute, dupa care pui pastravii curatati si spalati, boabe de piper si sare dupa gust, lasand sa fiarba foarte incet, timp de 4-6 minute, ca sa nu se sfarame. In momentul in care ai pus pastravii la fiert, adaugi cateva linguri de otet.
    25 minute
  2. Lasi pastravii sa se raceasca in zeama in care au fiert, apoi ii scoti si ii asezi pe un platou. Trebuie sa scoti pastravii din zeama cat sunt calzi, ca sa se poata lua pielea, altfel nu se curata usor.
  3. Torni deasupra un sos preparat din ulei, otet, patrunjel verde taiat marunt si zeama in care a fiert pestele sau il servesti cu unt fierbinte, cartofi si legume care au fiert impreuna cu pastravii, presarate cu patrunjel verde taiat marunt si garnisit cu felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri