Pastrav in sos de sofran si rodie- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul in sos de sofran si rodie este o delicatesa gustoasa si foarte apetisanta pe acre merita sa o incercati.

Ingrediente

    • 3 pastravi
    • 1 rodie
    • 1 legatura patrunjel
    • 175 ml vin alb
    • ulei de masline
    • coriandru
    • busuioc
    • lamaie
    • sare
    • piper

    PENTRU SOSUL DE SOFRAN:

    • supa de carne
    • 1 lingura faina
    • 150 gr smantana
    • 150 ml suc de rodie amestecat cu vin alb
    • sofran

    PENTRU SOSUL DE RODIE:

    • seminte de rodie
    • 1 ceapa rosie
    • 2 catei de usturoi
    • verdeturi de Provence
    • coriandru
    • ulei de masline

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 3 portii

Timp de preparare 90 minute

  1. Speli foarte bine pestele curatat, apoi il scurgi sau il stergi si faci cateva incizii pe fiecare parte. Inciziile au atat rolul de a permite un contact mai profund al marinatei, cat si rol decorativ.
  2. Ungi o folie de staniol cu putin ulei de masline si asezi pestele pe mijloc. Este foarte important sa ungi folia, pentru ca astfel nu se va lipi pestele de ea. Sarezi si piperezi dupa gust, atat pe interior, cat si pe exterior. Apoi umpli burta pestelui cu o felie groasa de lamaie, cateva frunze de patrunjel, busuioc si boabe de coriandru.
  3. Stropesti pestele cu suc proaspat de rodie amestecat cu vin alb. Impachetezi pastravul, adunand marginile foliei de staniol deasupra pestelui. Lasi la frigider timp de 2 ore, apoi coci la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.
  4. Pentru sosul de sofran dizolvi faina in smantana si o adaugi peste supa de carne. Amesteci incontinuu, la foc mic, pana se ingroasa putin. Adaugi in acest sos sucul de rodie amestecat cu vin alb si amesteci pana se incorporeaza bine. Adaugi un varf de lingurita de sofran si amesteci pana cand sosul devine galben.
  5. Pentru sosul de rodie, calesti ceapa tocata foarte fin in foarte putin ulei de masline. Adaugi usturoiul tocat marunt, torni putina apa calda si putin suc de rodie, apoi presari putina sare si piper.
  6. Lasi sosul sa fiarba pana cand scade si ajunge usor siropos. Opresti focul, adaugi verdeturile de Provence, coriandrul si semintele de rodie.
  7. Pe un platou, ornezi cu sos de sofran si de rodie si asezi pastravii, adaugi intre ei felii de lamaie, decorezi cu sosul de sofran si rodie, apoi cu frunze de rozmarin.
  8. Servesti pestele alaturi de vin alb.

Recomandari

Mancaruri