Pastrav in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul in saramura este foarte bun, iar daca alaturi aveti si o mamaliguta calda, este pranzul perfect.

Ingrediente

    • 4 pastravi
    • 4 catei de usturoi
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 2 lamai
    • 1 lingura pasta de ardei dulce
    • ulei de masline
    • sare
    • piper macinat

    PENTRU SOS:

    • 2 linguri otet alb
    • 7 rosii
    • 1 lingura capere
    • 3 ardei kapia rosii
    • 1 ardei iute
    • 1 lamaie
    • 3 catei de usturoi
    • verdeata: patrunjel verde sau marar
    • maghiran uscat
    • 420 ml apa plata
    • ulei de masline
    • suc de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Preparati sosul, punand toate ingredientele la fiert, la foc foarte mic, dupa ce in prealabil le-ati curatat si tocat (rosiile si ardeii bucati nu foarte mici).
  2. Intre timp, faceti  o pasta cu toate ingredientele pentru pastrav, mai putin lamaia, pe care o taiati rondele. Ungeti bine interiorul pastravului cu pasta obtinuta, apoi introduceti in bucatile de peste cate o felie de lamaie. Puneti pastravul pe gratar si cand s-a format o crusta in exterior, dar nu este inca foarte bine facut in interior, puneti-l intr-o tava si acoperiti cu sos. Introduceti tava la cuptor 15 minute, ungandu-l din cand in cand cu sosul din tava. Daca sosul scade prea mult, mai adaugati un pic de apa.
  3. Pestele se serveste intr-o farfurie adanca cu doua felii de paine prajita si un strop de ulei de masline.

Recomandari

Mancaruri