Parjoale de peste in sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parjoalele de peste in sos de rosii sunt delicioase si apetisante, fiind mult mai aromate daca sunt servite reci.

Ingrediente

    • 1 kg peste congelat fara oase
    • sare
    • 3 cepe
    • 2 linguri cu piure de cartofi
    • piper macinat
    • 3 cartofi
    • 1/2 lamaie
    • 150 ml ulei
    • pesmet
    • boia dulce

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Din pestele curatat de solzi si de oase si pe jumatate decongelat in apa rece, o ceapa tocata marunt, sare si piper macinat.Se prepara un amestec omogen care se ingroasa cu 2 linguri cu piure de cartofi si se fac parjoale care se trec prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot si se pastreaza pe o farfurie, acoperita cu multe servetele sau cu hartie absorbanta.
  2. Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun cu 2 cepe taiate in forma de pestisori sa se prajeasca in uleiul ramas de la parjoale si strecurat. Se inmoaie usor, se adauga o cana cu apa calda si sare si se acopera cratita. Se fierbe mancarea incet, colorata cu o lingurita cu boia dulce de ardei, pana cand se poate consuma.
  3. Se pun parjoalele in mancarea de cartofi, se lasa sa clocoteasca 5 minute si se serveste totul cald, cu zeama de lamaie stoarsa peste parjoale. Este potrivita cu paine mai veche si vin alb, sec.

Recomandari

Mancaruri