Papricas ardelenesc de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Papricasul ardelenesc de pui trebuie sa il incercati pentru ca este o mancare gustoasa, satioasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • un pui
    • 1 lingura faina
    • 1 legatura patrunjel
    • 250 gr smantana
    • 1 ceapa
    • sare
    • boia
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura) si cand devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 minute.
  2. Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cand e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote.
  3. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecand usor.
  4. Papricasul se serveste cu mamaliguta calda si branza proaspata

Recomandari

Mancaruri