Orez cu pui si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul cu pui si ciuperci este o mancare satioasa si foarte gustoasa, ideala pentru un pranz sanatos.

Ingrediente

    • 1 kg carne de pui - pulpe superioare, sau pulpe inferioare, sau aripi
    • 350 gr orez
    • 200 gr ciuperci
    • 2 linguri cu unt
    • 1 ceapa
    • 175 ml vin alb
    • 2 linguri cu parmezan ras
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Pregatiti carnea: spalati fiecare bucata de carne, puneti sa fiarba intr-o oala smaltuita cu apa cat s-o acopere.Aruncati apa dupa ce clocoteste 2-3 minute, spalati carnea si vasul, puneti 3-4 cani de apa rece si lasati sa fiarba 20 minute.
  2. Curatati, spalati si tocati ceapa marunt, caliti cu o lingura de unt pana se inmoaie. Scoateti carnea din supa, puneti-o peste ceapa calita, adaugati ciupercile spalate si taiate felii, acoperiti si lasati sa fiarba 10 min, adaugand acum boabele de piper.
  3. Alegeti orezul, spalati in 2-3 ape, puneti-l peste carne si continuati fierberea. Adaugati cate un polonic de supa, sarati, amestecati cu lingura de lemn, puneti si vinul si lasati sa fiarba 20 minute.
  4. Stingeti focul, presarati cu parmezan ras, acoperiti vasul pentru 15 minute. Serviti orezul cald langa bucatile de carne, cu sau fara paine, langa salata de sezon si vin alb.

Recomandari

Mancaruri