Musaca de conopida cu ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de conopida cu ficat este o musaca plina de vitamine si arome, fiind perfecta pentru un pranz satios.

Ingrediente

    • 1 ficat de porc (sau 1/2 ficat de vita sau vitel, sau 1/4 kg ficatei de pasare)
    • 1 conopida mare
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 4 linguri cu ulei
    • 4 rosii mari
    • 2 linguri cu pesmet
    • sare
    • piper
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli conopida tinand-o de cotor, cu capatana in jos. Daca n-ai apa la chiuveta, umpli o oala cu apa, pui 2-3 linguri pline cu sare grunjoasa si lasi conopida  30 de minute in apa. Cand o scoti, o limpezesti cu apa rece si o desfaci in buchete mari,si  le pui la fiert in apa clocotinda pentru 15 minute , apoi le scurgi in sita.
  2. Ficatul, spalat si curatat de pielite si de sange il fierbi 5 minute in apa sarata, il tai felii subtiri si-l prajesti in ulei sau unt impreuna cu o ceapa taiata pestisori. Cand ceapa s-a inmuiat adaugi in cratita rosiile fara coaja, taiate felii subtiri, sare si piper macinat, lasi pe foc 2-3 minute.
  3. Ungi o forma de sticla sau o tava mijlocie cu ulei, presari pesmet, pui un strat de conopida. Urmatorul strat este de ficat si ceapa, apoi unul de conopida. Dai fata mancarii cu oul batut cu 2 linguri cu apa, coci la cuptor 30 de minute si servesti musacaua calda, taiata felii mari, langa vin rose si paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri