Legume in wok cu chiftelute si orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Legumele in wok cu chiftelute si orez este un preparat asiatic pe care cu sigutanta il veti indragi si dvs deoarece se prepara repede si este foarte gustos.

Ingrediente

    • 250 gr orez basmati
    • sare
    • 1 legatura de ceapa verde 
    • 3 morcovi 
    • 1 dovlecel
    • 150 gr pastai de mazare verde
    • 300 gr sfecla
    • 150 gr granule de soia
    • 500 gr carne tocata de vita
    • 1 galbenus de ou
    • 4 - 5 linguri de sos de soia 
    • chili
    • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Instructiuni de preparare

  1. Orezul se pune in 600 ml de apa clocotinta, cu sare, si se lasa 10 - 15 minute la fiert.
  2. Intre timp se curata ceapa verde, se taie in inele. Se curata morcovii, se spala dovlecelul, apoi se taie fasii. Se curata pastaile de mazare si se taie in doua pe diagonala. Se curata sfecla si se taie in fasii de 2 cm. Granulele de soia se spala si se lasa sa se scurga.
  3. Din orezul fiert se iau 100 gr, restul se pune la cald. Orezul, carnea tocata, galbenusul, 2 linguri de sos de soia, niste sare si chili se framanta si se formeaz? chiftelute, care se prajesc de jur imprejur in wok sau intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei fierbinte, pana devin brune. Se scot si se pastreaz? la cald.
  4. Se sterge wok-ul, se incinge restul de ulei si se prajesc morcovii, ceapa, dovlecelul si sfecla timp de 5 minute, pe o parte si pe alta. Se condimenteaza cu sos de soia si chili, se adauga  pastaile de mazare si se mai prajesc trei minute. Se adauga semintele de soia si  se mai lasa 1 minut, dupa care se adauga chiftelutele si se serveste cu orez.

Recomandari

Mancaruri