Hribi uscati cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Hribii uscati cu usturoi sunt deliciosi si foarte aromati, fiind un preparat perfect in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 farfurie cu hribi uscati
    • 4-5 catei de usturoi
    • 5 linguri cu faina
    • 175 ml ulei
    • 200 ml apa minerala
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala hribii, se dau in clocot, apoi se lasa in apa rece 30 de minute ca sa se hidrateze si sa ajunga la forma initiala.
  2. Din 4 linguri cu faina, apa minerala, sare si usturoi pisat se face un aluat ca de clatite.
  3. Se scot hribii din apa, se sareaza, se storc, se trec prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei fierbinte. Se intorc des pentru a se rumeni pe toate partile, se scot pe servetele de hartie pentru 1/4 ora, se trec pe un platou mare si se servesc cu cartofi prajiti sau copti in cuptor si salata de varza acra.

Recomandari

Mancaruri