Gumbo cu peste

Gumbo cu peste este o tocana sau un fel de ciorba groasa, care se prepara cu orice fel de peste cu carne ferma sau cu crustacee.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr  somn
  • 2 linguri ulei de masline
  •  1 ceapa tocata
  • 1 ardei gras mic, taiat bucatele
  • 100 rg cozi de telina tocate (apio)
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 1 curie rosii cuburi in bulion
  • 1 curie bame in bulion
  • 400 ml supa de vita
  • 300 gr boabe de portum din conserva
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 portii

  1. Spalati pestele, uscati-l cu servete absorbante apoi taiati-l bucatele de 3 cm. Incingeti uleiul intr-o cratita cu fund gros, apoi adaugati ceapa, ardeul gras, telina si foaia de dafin si prajiti-le la foc mediu circa 5 minute, amestecand mereu. Adaugati usturoil si mai lasati 1 minut, apoi turnati rosiile, bamele, supa, porumbul, cimbru, sare, piper si boia iute, dupa gust.
  2. Lasati sa clocoteasca, apoi puneti capacul si lasati sa fiarba incet. Dupa 20 de minute, puneti bucatile de peste, amestecati putin si lasati sa mai fiarba 5 minute, dupa care opriti focul si puteti servi.

Vezi retete similare

Peste in stil mexican Peste in stil mexican
Pestele in stil mexican este un preparat foarte iute si apetisant, numai bun in zilele de iarna.
Peste la cuptor in sos de vin si smantana Peste la cuptor in sos de vin si smantana
Pestele la cuptor, in sos de vin si smantana este un preparat cu care puteti oricand sa ii surprinzi pe cei dragi.
Rulouri de peste cu sparanghel Rulouri de peste cu sparanghel
Rulourile de peste cu sparanghel sunt delicioase si satioase, cu siguranta pe placul tuturor.
Parjoale de peste in sos de rosii Parjoale de peste in sos de rosii
Parjoalele de peste in sos de rosii sunt delicioase si apetisante, fiind mult mai aromate daca sunt servite reci.
Flori de dovlecei cu peste Flori de dovlecei cu peste
Florile de dovlecei cu peste este un preparat mediteranean foarte gustos si plin de vitamine. Acest preparat se poate servi atat cald cat si rece.
Chiftelute marinate din peste oceanic Chiftelute marinate din peste oceanic
Chiftelutele marinate din peste oceanic se pot consuma ca gustare simple fara sos, sau se pot servi alaturi de garnitura de piure.
Peste a la grec Peste a la grec
Pestele a la grec este mancarea ideala atunci cand doriti sa va impresionati invitatii cu un preparat delicios si sanatos.
Peste plat cu legume Peste plat cu legume
Pestele plat cu legume este preparatul perfect pentru un pranz alaturi de cei dragi.
Peste oceanic a la grec Peste oceanic a la grec
Pestele oceanic a la grec este un preparat delicios, sanatos si plin de vitamine care se poate servi atat rece cat si cald.
Zacusca de peste Zacusca de peste
Zacusca de peste trebuie sa o preparati chiar daca nu o patrati peste iarna, este un preparat gustos si aromat.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.