Ficatei cu sos de rodie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficateii cu sos de rodie este un preparat delicat, rafinat si care poate fi punctul forte al unei mese in familie alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 400 gr ficatei de curcan
    • 2 linguri unt
    • 1 lingura sos de rodie
    • piper macinat
    • 100 ml vin rosu
    • 1 lingurita ulei de masline
    • sare

    PENTRU SALATA:

    • frunze de salata
    • ruccola
    • otet balsamic
    • 1/2 grepfrut
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata ficateii de pielite si nervuri, spala-i cu apa rece, apoi pune-i la scurs intr-o sita.
  2. Pune o lingura cu unt si uleiul intr-o tigaie adanca si  caleste ficateii pana capata o culoare frumoasa. Adauga vinul, sare si piper, dupa gust, si lasa ep foc 10-15 minute, apoi scoate ficateii cand sunt gata si strecoara sosul  din tigaie.
  3. Adauga in sosul strecurat restul de unt, sosul de rodii si da intr-un clocot.
  4. Pentru salata, amesteca frunzele de ruccola si salata rupta cu degetele, felii de grepfrut curatate de pielite, sareaza si toarna otet balsamic, dupa gust.
  5. Pe o farfurie se pun ficateii de curcan rumeniti, toarna sos peste ei si serveste impreuna cu salata proaspat preparata.

Recomandari

Mancaruri