Ficat de gasca inabusit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficatul de gasca inabusit este un prepara foarte gustos si sanatos, avand o aroma unica si delicata.

Ingrediente

    • 2 ficati de gasca sau 1 ficat mai mare (de gasca ingrasata)
    • 500 ml vin alb
    • 4-5 ciuperci
    • 1 lingura cu unt
    • 200 gr slanina
    • sare
    • maghiran
    • cimbru sau ienupar (boabe)
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti ficatul, il speli, il tai in doua fara a desprinde bucatile. Umpli cu ciupercile pe care le-ai tras in unt, le-ai sarat si condimentat dupa gust.Strangi cele doua bucati si legi cu ata curata.
  2. Tai slanina fasii, infasori ficatul, il pui intr-o oala mai mica si acoperi cu vin alb. Fierbi acoperit, la foc mic, cu ienupar, piper si maghiran vreo ora si jumatate.
  3. Scoti slanina si ata, tai ficatul felii si servesti cu cartofi prajiti sau cartofi fierti cu smantana, cu paine proaspata. Poti servi si slanina langa ficat, alaturi de un pahar cu vin alb sau rose.

Recomandari

Mancaruri