Fasole cu costita

Fasolea cu costita este o mancare delicioasa, accesibila si consistenta,indicata mai ales pentru zilele friguroase de iarna. Iar daca nu stiati in fasolea cu carnati a devenit una din mancarurile specifice pentru ziua de 1 Decembrie.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata o portie de fasole cu costita. Asa arata o portie de fasole cu costita.
  • Faole cu costita este un preparat gustos care poate fi preparat si de post. Faole cu costita este un preparat gustos care poate fi preparat si de post.
  • Fasolea cu costita-un preparat traditional delicios. Fasolea cu costita-un preparat traditional delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 700 gr costita de porc
  • 500 gr fasole boabe alba
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare
  • piper

Cum se prepara?

  1. Cu  o seara inaintea prepararii lasati fasolea la inmuiat intr-un castron cu apa rece.
  2. Se pune fasolea intr-o oala cu apa rece si se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune alta apa. Se lasa sa dea iar in clocot si se schimba iar. In cea de a treia apa  cand fasolea da in clocot se adauga crenguta de cimbru si se lasa sa fiarba, la foc mediu pana cand fasolea este fiarta pe jumatate.
  3. Cat timp fierbe fasolea, separat, se calesc ceapa tocata marunt, morcovul si ardeiul taiati cubulete. Se amesteca, apoi se adauga costita de porc, portionata, putina apa calda, si se lasa sa fiarba pana cand carnea de porc este bine patrunsa.
  4. Se toarna legumele si costita, peste fasole, se adauga pasta de tomate, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se lasa sa dea in cateva clocote pentru a se imbina toate aromele, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca 10 minute inainte de a fi servita.

Vezi retete similare

Costita afumata cu fasole boabe Costita afumata cu fasole boabe
Costita afumata cu fasole boabe este o mancare de iarna, aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Fasole boabe cu carnati Fasole boabe cu carnati
Fasolea boabe cu carnati este o mancare perfecta iarna, alaturi de o salata de muraturi asortate.
Iahnie de fasole cu gasca afumata Iahnie de fasole cu gasca afumata
Iahnia de fasole cu gasca afumata este o mancare banateana foarte gustoasa si aromata.
Varza calita pe pat de costita Varza calita pe pat de costita
Varza calita pe pat de costita este un preparat romanesc, care in fiecare zona a tarii se prepara in mod diferit. Noi va oferim reteta cea mai rapida si gustoasa.
Sarmale cu costita Sarmale cu costita
Sarmalele cu costita sunt de nelipsit pe masa de Craciun si parca in nici o alta ocazie nu au acea aroma ca in ziua de Craciun!
Costita afumata cu cartofi Costita afumata cu cartofi
Costita afumata cu cartofi este o mancare satioasa, gustoasa si foarte usor de preparat.
Costita afumata cu varza acra Costita afumata cu varza acra
Costita afumata cu varza acra este o mancare satioasa si aromata, perfecta in zielle geroase de iarna.
Fasole fiarta cu unt Fasole fiarta cu unt
Fasolea fiarta cu unt este o mancare foarte aromata si gustoasa, specifica zonei de munte.
Fasole boabe cu carnati- varianta 2 Fasole boabe cu carnati- varianta 2
Fasolea boabe cu carnati este o mancare romaneasca foarte apreciata deoarece este gustoasa, aromata si usor de preparat.
Pui cu fasole verde Pui cu fasole verde
Daca vreti sa mancati ceva usor si va place fasolea, va recomand reteta de pui cu fasole verde. In plus, puteti servi puiul cu fasole verde astfel preparat si rece si cald.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.