Drob de pui in aluat

Drobul de pui inlocuieste cu succes pe cel de miel fiind apreciat tot mai mult in ultima perioada.Si, pentru ca nu avem prapur cea mai potrivita varianta este sa facem un drob de pui in aluat.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata drobul de pui in aluat pe masa de Paste inainte de a fi servit. Asa arata drobul de pui in aluat pe masa de Paste inainte de a fi servit.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU ALUAT:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 150 gr  smantana
  • sare
  • 1 ou

PENTRU UMPLUTURA:

  • 1 kg de piept de pui dezosat
  • 400 gr ciuperci din conserva
  • 100 gr orez fiert
  • 4 oua
  • 4 oua fierte tari
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr unt
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri de gris
  • 3 galbenusuri pentru uns drobul
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri de gris pentru tapetatforma
  • sare si piper

Cum se prepara?

  1. Intr-un castron se amesteca faina cu untul si se framanta cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga putina sare, oul si smantana si se framanta pana cand se obtine un aluat neted care se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
  2. Carnea de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert 20 de minute intr-o oala cu apa si putina sare. Cand carnea este aproape fiarta se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  3. Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt iar cand incepe sa devina sticloasa se adauga ciupercile taiate marunt.Se lasa sa se caleasca impreuna timp de 7 minute. Dupa cele 7 minute se adauga carnea fiarta si se mai lasa 5 minute, dupa care se inlatura de pe aragaz. Se adauga orezul fiert separat si mararul tocat fin. Se amesteca totul si se lasa sa se racoreasca, dupa care se incorporeaza  ouale batute, grisul, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
  4. Din aluat se intind 2 foi si din fiecare foaie se taie forma tavii in care se coace drobul. Din aluatul ramas, se decupeaza forme pentru ornat. Forma in care se coace drobul se unge cu unt si se tapeteaza cu gris. O foaie se pune pe fundul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se toarna jumatate din umplutura.Se asaza ouale fierte taiate jumatati, se toarna restul de umplutura si se acopera cu cealalta foaie.Se orneaza cu foemele decupate din aluat si se unge cu galbenus de ou batut. Drobul se baga in cuptorul incinc si se coace o ora la foc moderat pana cand se rumeneste frumos.
  5. Cand drobul este rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, abia apoi poate fi feliat si servit.

Vezi retete similare

Drob de pui-varianta 1 Drob de pui-varianta 1
Drobul de pui este foarte satios si aspectuos, singura problema ar fi pielea care trebuie scoasa de pe pui cat mai bine. Puteti prepara drobul si fara piele tapetand tava cu faina iar deasupra puteti pune 2 oua batute.
Drob de pui-varianta 2 Drob de pui-varianta 2
Drobul de pui este o mancare foarte usoara si nu trebuie sa fie neaparat paste pentru a o savura.Sau poate ca nu va place carnea de miel...atunci aceasta este varianta cea mai buna pentru a va bucura in zilele de pasti de o mancare traditionala.
Drob de miel Drob de miel
Drobul este o reteta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Recomandata celor carora le place sa sarbatoreasca in mod traditional si sa puna pe masa bucate alese specifice de Pasti.
Pui invelit in sunca Pui invelit in sunca
Mancarurilor carora li se adauga la fierbere sau cand sunt introduse la cuptor vin, vor avea un gust mai bogat. Carnea de pui tratata cu vin va fi mai frageda si gustul va fi mai intens.
Pui cu salata coleslaw Pui cu salata coleslaw
Puiul cu salata coleslaw este pranzul potrivit in zilele de weekend alaturi de prieteni sau de familie.Marinata ofera pulpelor de pui un gust delicios, facandu-le sa ramana fragede pe tot parcursul prepararii.
Mancare de pui si legume Mancare de pui si legume
Mancarea de pui si legume este un preparat ideal pentru zielele de vara. Este o mancare practica, intrucat se poate servi cu felii de paine prajita si cu putina smantana.
Papricas de pui cu smantana Papricas de pui cu smantana
Papricasul de pui cu smantana este o mancare foarte gustoasa, indragita atat ce copii cat si de adulti pentru gustul aromat.
Papricas de pui Papricas de pui
Papricasul de pui este o macare specific ungureasca care se serveste atat calda cat si rece.
Pui in stil turceasc Pui in stil turceasc
Puiul intreg la cuptor este o reteta deosebita, iar stilul turcesc de preparare va cuceri prin gustul aromat si picant. Puiul este umplut cu un pilaf cu ciuperci, iar crusta sa este rumenita si crocanta, contrastand delicios cu suculenta carnii.
Pui umplut in aspic Pui umplut in aspic
Daca vrei sa oferi musafirilor tai a mancare excelenta, pregateste pui umplut cu aspic. Aceasta reteta este usor de preparat dar de mare efect culinar.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.