Cuscus cu legume

Reteta de cuscus cu legume trebuie sa o incercati si dvs. Aroma orientala a nautului in combinatie cu cuscusul ofera o noue conceptie despre mancarea asiatica.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Cuscusul cu legume trebuie sa il incercati si dvs. Cuscusul cu legume trebuie sa il incercati si dvs.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 250 rg cuscus
  • 200 gr naut
  • chimen
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa mica
  •  ulei de masline
  • patrunjel verde
  • piper macinat
  • sare

Cum se prepara?

  1. Pune nautul intr-un castron si lasa-l peste noapte la inmuiat. Fierbe-l apoi in apa cu sare, timp de 30 de minute, dupa care strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.
  2. Intre timp, prepara cuscusul: pune pe foc 500 ml de apa. Adauga cuscusul cand apa incepe sa fiarba, acopera cu un capac si lasa cateva minute la foc mic. Ia vasul de pe foc si tine acoperit pana cand se absoarbe apa, iar cand cuscusul s-a racit scurge-l daca mai este cazul.
  3. Separat, incinge 3 linguri  cu ulei de masline si caleste ceapa tocata marunt. Adauga ardeii taiati in triunghiuri mici si lasa sa se inabuse 8 minute.
  4. Pune compozitia intr-un bol, adauga nautul si cuscusul, adauga chimen si patrunjel verde apoi amesteca usor, dupa care poti servi.

Vezi retete similare

Cuscus cu legume si carne Cuscus cu legume si carne
Cuscusul cu legume si carne de porc are un gust aparte si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.
Ardei umpluti cu legume si cuscus Ardei umpluti cu legume si cuscus
Ardeii umpluti cu legume si cuscus ofera o alta impresie in ceea ce privesc clasicii ardei umpluti. Combinatia dintre legume, ardei si cuscus este fenomenala!
Cuscus cu sos de legume Cuscus cu sos de legume
Cuscusul cu sos de legume este o mancare orientala, acre se serveste rece sau calda, dar care se poate servi si la noi in zilele de post deoarece are multe vitamine si minerale.
Ardei umpluti cu cuscus Ardei umpluti cu cuscus
Ardeii umpluti cu cuscus au o aroma foarte aromata si delicata pe care o veti indragi pe loc...
Ardei umpluti cu cuscus- varianta 2 Ardei umpluti cu cuscus- varianta 2
Ardeii umpluti cu cuscus sunr foarte buni, dar daca preferati gustul sarat-acrisor, inlocuiti mugurii de pin si stafidele cu masline tocate si 2 rosii taiate cubulete.
Budinca de orez cu legume Budinca de orez cu legume
Budinca de orez cu legume este una din acele retete pe care le preparati cand chiar nu mai stiti ce sa gatiti.Puteti varia legumele pentru o diversitate de gusturi.
Cus-cus cu legume Cus-cus cu legume
Cus-cusul cu legume se regaseşte în toate tarile nord africane, iar gustul sau merge de la arome dulci in bucataria marocana la accente picante, în bucataria Algeriana – sau gusturi mai clasice, cum este reteta de fata, specifica Tunisiei.
Ghiveci de legume cu seminte Ghiveci de legume cu seminte
Ghiveciul de legume cu seminte este un preparat de tomana foarte gustos si aromat.
Mancare de pui si legume Mancare de pui si legume
Mancarea de pui si legume este un preparat ideal pentru zielele de vara. Este o mancare practica, intrucat se poate servi cu felii de paine prajita si cu putina smantana.
Mancare de cuscus cu ardei rosu Mancare de cuscus cu ardei rosu
Mancare de cuscus cu ardei rosu este mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala.Mancarea de cus-cus cu ardei poate fi servita la orice ora din zi ea fiind la fel de buna si daca e servita a doua zi.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.