Cus-cus cu legume

Cus-cusul cu legume se regaseşte în toate tarile nord africane, iar gustul sau merge de la arome dulci in bucataria marocana la accente picante, în bucataria Algeriana – sau gusturi mai clasice, cum este reteta de fata, specifica Tunisiei.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata cus cusul cu legume.Senzational... Asa arata cus cusul cu legume.Senzational...
  • Cus-cusul cu legume este pranzul ideal cu arome orientale. Cus-cusul cu legume este pranzul ideal cu arome orientale.
  • Cus-cus cu legume un preparat delicios pentru gusturi rafinate. Cus-cus cu legume un preparat delicios pentru gusturi rafinate.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 250 gr cus-cus
  • 250 ml supa de legume
  • 1 rosi
  • 150 gr branza Feta
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  •  tulpini de telina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • praf curry
  • sare si piper

Cum se prepara?

  1. Se curata legumele,se taie rosi felii iar restul de legume rondele,dupa preferinta si se  calesc in unt.Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si curry.
  2. Separat, se fierbe supa iar cand incepe se  opreste focul si se pune cus-cusul. Se amesteca, apoi se acopera cu un capac pentru 10 minute, pana se umfla cus-cusul. Se adauga usturoiul zdrobit, o lingura de ulei de masline si cu o furculita se amesteca energic pentru ca cus-cusul sa se desfaca,
  3. Se aseaza legumele calite sub forma de coronita pe un platou, iar la mijloc se toarna cus-cusul. Se garniseste cu rosia taiata cubulete si cuburi de branza Feta.

Vezi retete similare

Cuscus cu legume si carne Cuscus cu legume si carne
Cuscusul cu legume si carne de porc are un gust aparte si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.
Cuscus cu legume Cuscus cu legume
Reteta de cuscus cu legume trebuie sa o incercati si dvs. Aroma orientala a nautului in combinatie cu cuscusul ofera o noue conceptie despre mancarea asiatica.
Pui cu cus-cus Pui cu cus-cus
Reteta de pui cu cus-suc este o reteta cu specific turcesc. Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.
Budinca de orez cu legume Budinca de orez cu legume
Budinca de orez cu legume este una din acele retete pe care le preparati cand chiar nu mai stiti ce sa gatiti.Puteti varia legumele pentru o diversitate de gusturi.
Salau cu legume Salau cu legume
Salaul cu legume este un preparat foarte indragit de copii deoarece este un preparat delicios, aromat si foaret gustos...
Tocanita de pui cu legume- varianta 2 Tocanita de pui cu legume- varianta 2
Tocanita de pui cu legume este cea mai aromata tocanita de vara, satioasa, aromata si foarte usor de preparat.
Ardei umpluti cu legume si cuscus Ardei umpluti cu legume si cuscus
Ardeii umpluti cu legume si cuscus ofera o alta impresie in ceea ce privesc clasicii ardei umpluti. Combinatia dintre legume, ardei si cuscus este fenomenala!
Mancare de cuscus cu ardei rosu Mancare de cuscus cu ardei rosu
Mancare de cuscus cu ardei rosu este mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala.Mancarea de cus-cus cu ardei poate fi servita la orice ora din zi ea fiind la fel de buna si daca e servita a doua zi.
Ardei umpluti cu cuscus Ardei umpluti cu cuscus
Ardeii umpluti cu cuscus au o aroma foarte aromata si delicata pe care o veti indragi pe loc...
Ardei umpluti cu cuscus- varianta 2 Ardei umpluti cu cuscus- varianta 2
Ardeii umpluti cu cuscus sunr foarte buni, dar daca preferati gustul sarat-acrisor, inlocuiti mugurii de pin si stafidele cu masline tocate si 2 rosii taiate cubulete.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.