Crap umplut cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul umplut cu orez este delcios si foarte aromat, fiind la fel de gustos, cald sau rece.

Ingrediente

    • 2 kg crap cu cap
    • 250 gr ceapa
    • 100 gr pesmet
    • piper macinat
    • 2 oua
    • 100 gr orez
    • 150 ml ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 200 gr hrean
    • 1 lingura otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.  Orezul se alege de impuritati si se spala, patrunjelul verde se curata se spala si se toaca amrunt, iar hreanul se curata si se da pe razatoare.
  2. Ceapa se inabusa in 75 ml de ulei cu 100 ml de apa, se aduaga orezul, piper, sare, 200 ml de apa fiarta si se introduce la cuptor pentru 15 minute.
  3. Se raceste compozitia si se aduaga ouale, pesmetul si patrunejlul  verde.
  4. Cu compozitia obtinuta, se umplu pestii, se introduc in cuptor intr-o tava unsa cu 75 ml de ulei si se frig circa 20 de minute.
  5. Hreanul se amesteca cu otetul, 100 ml de apa si sare, si cu el se vor stropii pestii in mometul servirii.

Recomandari

Mancaruri