Crap la cuptor

Daca vi s-a facut dor de o mancare de peste va propun crap la cuptor, un fel de mancare foarte gustos si cu o mare valoare nutritiva. Prin urmare, va recomand acest preparat, pe care il puteti servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Crapul la cuptor este un preparat delicios.Trebuie sa il incercati si dvs. Crapul la cuptor este un preparat delicios.Trebuie sa il incercati si dvs.
  • Asa arata crapul la cuptor abia scos din cuptor.Este delicios... Asa arata crapul la cuptor abia scos din cuptor.Este delicios...

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 crap de 4 kg
  • 3 cepe
  • 250 ml suc de rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin rosu
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Cum se prepara?

  1. Cureti crapul de solzi si intestine, il speli, apoi ii tai capul si coada si il portionezi in 6 bucati potrivite. Torni uleiul in tava de aragaz, apoi adaugi ceapa taiata rondele mari. Peste ceapa se asaza bucatile de peste si se stropeste cu sucul de rosii.
  2. Se condimenteaza cu sare, piper, tarhon, busuioc si cimbru, dupa gust, se adauga foile de dafin si se baga tava in cuptor.
  3. Dupa 15 minute, deschizi cuptorul si torni peste peste 150 ml de vin. Dupa inca 5 minute intorci bucatile pe partea cealalta, si condimentezi din nou cu sare, piper, tarhon si cimbru, se adauga usturoiul taiat felii subtiri si restul de vin.
  4. Se baga tava iar in cuptor inca 15 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10 minute, timp in care se prepara o mamaliga care se serveste alaturi de crapul la cuptor.

Vezi retete similare

Crap cu rosii la cuptor Crap cu rosii la cuptor
Crapul cu rosii la cuptor este o reteta delicioasa care poate fi consumata in orice zi din an.Datorita continutului scazut de calorii acest preparat il poate consuma chiar si cei care tin regim.
Crap la cuptor- varianta 2 Crap la cuptor- varianta 2
Crapul la cuptor este un preparat pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia, pentru ca este dietetic si usor de preparat.
Ghiveci cu crap-varianta 2 Ghiveci cu crap-varianta 2
Ghiveciul cu crap este un preparat foarte bun si aromat, perfect in zilele caniculare de vara.
Crap pescaresc Crap pescaresc
Crapul pescaresc este un preparat foarte gustos si apetisant, perfect pentru mesele festive.
Crap la cuptor cu sos de vin Crap la cuptor cu sos de vin
Crapul la cuptor cu sos de vin etse o mancare perfecta in zilele cu dezlegare la peste.
Crap marinaresc- varinata 2 Crap marinaresc- varinata 2
Crapul marinaresc este o reteta pescareasca foarte apetisanta si aromata.
Crap unguresc Crap unguresc
Crapul unguresc este un preparat putin picant, aromat si usor de preparat.
Ghiveci cu crap Ghiveci cu crap
Ghiveciul cu crap este un preparat delicios, foarte sanatos prin combinarea pestelui cu multe legume.
Crap umplut cu orez Crap umplut cu orez
Crapul umplut cu orez este delcios si foarte aromat, fiind la fel de gustos, cald sau rece.
Crap provincial Crap provincial
Crapul provincial se poate prepara cu pestele bucati sau intreg, in functie de preferinta.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.