Costita afumata cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Costita afumata cu cartofi este o mancare satioasa, gustoasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 2 kg cartofi
    • 500 gr costita afumata (sau 1 kg coaste de porc afumate)
    • 2 morcovi
    • 2 cepe
    • 1 pastarnac
    • 2 radacini de patrunjel
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 1 lingura cu tarhon tocat
    • piper boabe
    • sare
    • 2 foi de dafin
    • cimbru
    • 175 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Curatati, folosind lama unui cutit ascutit, pelicula de fum de pe carne, taiati bucata de costita in felii groase si lasati-o in apa rece pentru jumatate ora.
  2. Curatati si spalati, apoi tocati julien: morcovii, cepele, pastarnacul si patrunjelul. Strangeti tocatura intr-o cratita mare in care ati incalzit uleiul. Adaugati 1 ceasca de apa rece, acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic 1/4 ora.
  3. Curatati cartofii, spalati-i, taiati-i felii rotunde, groase de 1-2 cm. Spalati din nou leguma, apoi puneti la fiert peste zarzavatul calit. Acoperiti cu apa calda, puneti la fiert feliile de costita, piper boabe, bulion de rosii diluat in apa rece si foi de dafin si fierbeti mancarea 1/2 ora.
  4. Stingeti focul, presarati in cratita tarhon tocat, lasati sa se raceasca 5 minute.
  5. Serviti mancarea calda, cu paine de casa si vin alb.

Recomandari

Mancaruri