Conopida cu carne de pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida cu carne de pasare este o mancare deliciasa, aromata si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • carne de pasare (1 pui, 1 piept de pasare mai mare, 1/2 rata )
    • 2 rosii sau 1 pahar cu suc de rosii
    • 1 ceapa
    • 2-3 catei de usturoi
    • 150 ml  ulei
    • marar tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti conopida de pe cotor, pastrezi buchetele intregi, o speli cu apa multa si o pui la fiert in apa care clocoteste. Faci focul mic, pui 1 lingurita de sare si fierbi 10 minute, apoi aruncii apa si folosesti doar conopida.
  2. Calesti carnea de pasare in ulei, dupa ce ai curatat-o, ai spalat-o si ai sarat-o putin sau ai condimentat-o. Scoti carnea cand s-a rumenit si o lasi la cald.
  3. Toci ceapa si usturoiul, le pui in uleiul in care s-a facut carnea, stingi cu suc de rosii cand ceapa a devenit transparenta, acoperi cratita si lasi sa fiarba alt 15 minute, dupa care pui conopida si carnea.
  4. Le fierbi acoperit pana cand carnea este patrunsa. Presari marar tocat si servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin demisec.

Recomandari

Mancaruri