Ciuperci cu sos de smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru o cina rapida si gustoasa reteta de ciuperci cu sos de smantana este exact ceea ce aveti nevoie.Gustul ei delicios va face ca aceasta reteta sa fie printre preferatele dumneavoastra.

Ingrediente

    • 200 gr fusili
    • 500 gr ciuperci proaspete
    • 4 catei de usturoi
    • 1 ceapa mica
    • 200 gr smantana
    • 200 ml lapte dulce
    • 1 lingura faina
    • verdeata tocata pentru decor
    • sare
    • piper asortat
    • 1 lingura ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o oala cu apa rece in care s-a pus putina sare se fierb pastele al dente, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
  2. Se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt in uleiul incins.Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se lasa la foc mic pana scade apa.
  3. Se omogenizeaza smantana cu laptele si faina, iar amestecul rezultat de toarna in tigaia cu ciupercile. Se fierbe la foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Se  condimenteaza cu sare si piper drobit. Se servesc alaturi de pastele fierte, stropite cu ulei de masline, presarand deasupra o ploaie de verdeata tocata.

Recomandari

Mancaruri