Ciuperci a la grecque

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile a la grecque sunt foarte gustoase, mai ales daca adaugati peste umplutura si putin cascaval ras.

Ingrediente

    • 14 ciuperci cu palarie mare
    • sare
    • piper macinat
    • 1 lamaie
    • marar si patrunjel tocate impreuna
    • 150 ml ulei sau 2 linguri unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute

  1. Taiati partea care a stat in pamant si desprindeti piciorusele ciupercilor. Spalati cu atentie palariile ciupercilor inlaturand nisipul si frunzele, apoi puneti-le la scurs intr-o sita.
  2. Piciorusele ciupercilor se toaca marunt, se pun intr-o cratita mica sa se inmoaie putin in ulei sau unt.Dupa 5 minute opriti focul.
  3. Ungeti cu unt tava mare a aragazului, asezati ciupercile cu palariile in sus, umpleti-le golul cu tocatura de ciupeci calite, pe care ati amestecat-o cu sare, piper macinat si verdeata tocata. Stropiti cu zeama de lamaie umplutura si bagati tava in cuptorul incins, pentru 20-25 de minute.
  4. Serviti ciupercile calde langa crutoane si vin alb. Legumele crude pot inlocui vinul, care nu e prezent la orice masa.

Recomandari

Mancaruri