Ciulama de ciuperci albe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de ciuperci albe este o mancare usoara, gustoasa, indragita chiar si de cei mai mofturosi copii.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci albe sau 20 ciuperci mijlocii
    • 2 linguri cu unt
    • 200 gr faina cernuta
    • sare
    • piper macinat
    • lapte dulce
    • marar tocat fin

    PENTRU MAMALIGA:

    • 300 gr malai
    • 1 litru apa
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti ciupercile de pamant si frunze, le speli, treci cu mana usor peste lamele, le speli iar si separi coditele. Le tai partea care a stat in pamant si le arunci, toci coditele ramase si le pui in castron adanc.
  2. Speli usor palariile ciupercilor, le cureti de partile innegrite, le tai felii. Le asezi in castron, acoperi totul cu 1 cana de lapte dulce (neutralizeaza toxinele).
  3. Faci sosul din: unt inmuiat, faina cernuta, sare si lapte dulce, pus incet ca sa desfaca pasta de faina si unt. Lucrezi cu lingura de lemn. Omogenizezi si lasi sa fiarba incet timp de 5 minute.
  4. Scoti ciupercile din lapte, le pui in vas emailat cu putina apa, scazi inabusit 30 de minute. Amesteci ciupercile cu sosul alb si fierbi inca 10 minute. Condimentezi cu marar tocat fin si piper macinat, apoi servesti fierbinte, cu mamaliga calda si un pahar cu vin alb dulce.

Recomandari

Mancaruri