Chiftele in sos picant de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele in sos picant de rosii sunt delicioase, ele putand sa fie consumate ca atare sau cu garnitura de piure de cartofi.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata amestec porc cu vita
    • 2 felii de paine
    • 5 catei de usturoi
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 1 legatura marar verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • ulei
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 500 gr rosii
    • 150 ml vin alb
    • 1 ardei iute
    • 2 cepe
    • 2 foi de dafin
    • busuioc
    • oregano

Instructiuni de preparare

  1. Amesteca bine carnea cu painea inmuiata si stoarsa, usturoiul zdrobit, oul batut cu sare si piper, verdeata si ceapa tocata. Cu palmele umede, modeleaza chiftele, pe care apoi sa le rumenesti pe ambele parti in ulei incins.
  2. Separat, taie celelalte doua cepe marunt si caleste-le in ulei. Adauga rosiile decojite si zdrobite si lasa pe foc sa dea in cateva clocote, apoi adauga vinul, putin busuioc, foile de dafin, oregano si ardeiul iute tocat fin.
  3. Adauga chiftelele in sos si lasa sa dea in cateva clocote. La final, potriveste gustul de sare si piper si aromatizeaza cu patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri