Calamar umplut

Sunt multe variante de calamar umplut in functie de zona din care provine. Acest preparat isi are originea in insorita Italie unde fructele de mare sunt comune, fiind nu o delicatesa ci un stil de viata sanatos.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata calamaryl umplut.O aroma deosebita. Asa arata calamaryl umplut.O aroma deosebita.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 4 buc calamari mari
  • patrunjel verde
  • usturoi
  • pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper

Cum se prepara?

  1. Se iau bucatile de calamar si se spala apoi se taie tentaculele care se curata foarte bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
  2. Cat timp tentaculele se scurg se prepara umplutura. Se toaca marunt tentaculele mai mici si se amesteca cu putin patrunjel verde tocat fin, se adauga apoi pesmetul, usturoiul pisat, putin ulei de masline, condimentand,dupa gust cu sare si piper. Se amesteca bine compozitia cu care apoi se vor umple tentaculele mai mari, inchinzand la capat cu o scobitoare.
  3. Calamarul umplut se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline si se baga in cuptorul incins unde coace timp de 30 de minute, adaugand in momentul servirii cateva picaturi de ulei de masline si catve felii de lamaie.

Vezi retete similare

Calamar cu mazare Calamar cu mazare
Nu oricine stie sa prepare calamar cu mazare dar cei care adora fructele de mare cu siguranta vor aprecia aceasta reteta.Desi pare complicat este o reteta cu rezultate extraordinare!
Tocanita cu calamari Tocanita cu calamari
Cu tocanita cu calmar pregătiti un fel de mancare gustoas care trebuie să fie o alternativă viabilă la peste prajit. Încercaţi această reţetă rapidă şi uşoară daca doriti sa mancati un preparat exotic si delicios.
Vinete umplute cu ton Vinete umplute cu ton
Vinetele umplute cu ton poate fi un pranz delicios in zilele de vara cand avem la dispozitie o gramada de legume.Aceasta reteta datorita faptului ca are un continut scazut de calorii poate fi consumata de toata lumea ajutand chiar in unele regimuri.
Cartofi umpluti cu orez Cartofi umpluti cu orez
Cartofii umpluti cu orez este preparatul perfect pentru perioadele de post sau in diferitele regimuri si cure.
Legume asortate umplute cu orez Legume asortate umplute cu orez
Legumele asortate umplute cu orez sunt foarte aromate si gustoase, perfecte pentru mesele cu multi invitati.
Ciuperci umplute cu carne Ciuperci umplute cu carne
Ciupercile umplute cu carne este o mancare rapida si gustoasa, a carui umplutura o puteti oricand modifica sau imbunatati.
Dovlecei umpluti cu ciuperci Dovlecei umpluti cu ciuperci
Dovleceii umpluti cu ciuperci sunt la fel de gustosi ca ardeii umpluti, avand marele avantaj ca dovlecelul este mai pufos. Daca doriti ca reteta sa fie de post nu trebuie sa adaugati galbenusul de ou si smantana, iar felia de paine sa o inmuiati in apa.
Telina umpluta cu carne de vita Telina umpluta cu carne de vita
Telina umpluta cu carne de vita este un preparat pe are il puteti prepara si cu carne de curcan sau pui, avand insa grija ca telina se fierbe destul de greu.
Rosii umplute cu carne de vita Rosii umplute cu carne de vita
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii umpluti traditionali.
Ardei umpluti cu carne de pui Ardei umpluti cu carne de pui
Ardeii umpluti cu carne de pui sunt cei mai gustosi si dietetici ardei umpluti.Daca doriti puteti folosi carne tocata de curcan, vita, porc sau amestec.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.